a Kerpely kollégistáinak

2020.05.02. 08:00

Laptopokat kaptak a DUE rászoruló hallgatói

Az MVM Zrt. ismét megmutatta a társadalmi felelősségvállalásban betöltött kiemelkedő szerepét, amellyel most a DUE hallgatóit segítette.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Egyetem és a Kerpely Antal Kollégium a jelenlegi rendkívüli helyzetben is fontosnak tartja, hogy a hallgatók zökkenőmentes tanulmánya fenntartható és sikeres legyen. A digitális formába történő átállás okozta hallgatói problémák, nehézségek felmérése után, a kollégium vezetősége megoldást keresett arra a problémára, hogy a kollégiumban maradt magyar és külföldi hallgatók között többen is voltak, akik nem rendelkeztek olyan informatikai eszközzel, amely a távoktatásban hasznukra válhat. A kollégium igazgatója és a Kerpely Antal Kollégiumfejlesztési és Oktatási Alapítvány kuratóriumának elnöke, Melkovics János április közepén több magyarországi vállalatot is felkeresett azzal kapcsolatban, hogy a náluk már nem használt informatikai eszközökkel tudnák-e segíteni a DUE hallgatóit tanulmányaik sikeres teljesítése érdekében.

Csütörtökön adták át a számítógépeket
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az MVM Zrt. a levél elküldése után elsőként, két napon belül jelezte segítő és közreműködő szándékát. A vállalat 10 darab, a cégnél már nem használt, de működő laptopot biztosított az alapítvány számára. A kollégium munkatársai felmérték egyrészt, hogy mely hallgatók szorulnak rá leginkább a segítségre, továbbá javasolták a munkaállomások bővítését, betartva az előírt szabályokat. Az Egyetem Informatikai Szolgáltató Központja (ISZK) az átadott eszközöket számbavette és beillesztette az intézmény rendszerébe. Április 30-án csütörtökön adták át a személyes használatra is biztosított eszközöket. A DUE, a kollégium és alapítványának vezetői és munkatársai rendkívül hálásak az MVM Zrt. vezetőségének és valamennyi kollégájának a gyors és segítőkész hozzáállásért, amely bizonyította, hogy fontos számukra Magyarország fejlődése, az oktatás minősége, illetve, hogy odafigyelnek a rászoruló hallgatókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában