Pintér Tamás polgármester online fogadóórát tartott a város lakosságának

2020.05.15. 08:00

Fontos információkat bontottunk ki

Pintér Tamás polgármester online fogadóórát tartott a minap. Az „eseményen” történtek első részét egy videóban publikálták az önkormányzat hivatalos honlapján.

Brousil Csaba

A koronavírus-járvány szülte központi intézkedések lazítása óta eltelt időben történt helyi változtatásokról, esetleges újdonságokról a városvezetés külön nem tájékoztatta a lakosságot, pedig sok olyan kérdés van, mi biztosan érdekli a városiakat. Ehelyett gründoltak egy online fogadóórát, mutatva, hogy a polgármester még él és tevékenykedik.

Jó PR és kommunikációs fogás az online fogadóóra
Fotó: pixabay.com

Ezúttal nem az önkormányzati sajtószóvivőt állították ki a porondra, mint szokták, hanem maga a lord major állt a nyilvánosság elé. Aki kíváncsi arra, hogy mi lesz a lazítás után a piaccal, a kulturális intézményekkel itt a városban, az kénytelen végignézni a videót, már ha feltételezi, hogy abban ezek a témák felvetésre kerülnek. Azok, akik ezt mégsem szeretnék megtenni, mi leírjuk, amit az új, milliárdos önkormányzati média összetákolásán munkálkodó vezetésnek lett volna a dolga. A piac új nyitvatartásán nem változtatnak. Marad a 65 év felettieknek kijelölt idősáv is, ők továbbra is 9 és 12 óra között látogathatják a piacot. Ezt az idősávot ugyan lehetne mozgatni, megtartva a három­órás intervallumot, de ezt a városvezetés nem tartja célravezetőnek. Az uszoda egyelőre nem nyit ki.

Az élményfürdőre nem tértek ki, mi megkérdeztük, de erre a kérdésünkre nem érkezett válasz az önkormányzattól. A városi kulturális intézmények a polgármester szavai szerint továbbra sem nyitnak ki, személyesen ezeket nem lehet látogatni, virtuális programokat viszont szervez a könyvtár és a múzeum is. A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjén sem változtatnak, marad a most érvényben lévő rend.

A Szalki-sziget, az alsó Duna-part már látogatható, a polgármesternek nincs hatásköre, hogy extra intézkedéseket hozzon a kormányén felül. Az is kiderült, hogy a kalandpark sem nyit ki, minden elemével ennek megnyitása az engedélyek beszerzése után is csak jövő évre várható.

Rákérdeztünk arra is, hogy a szokásos kéthetente esedékes országos kirakodóvásárokat újra engedélyezik-e. Medgyesi Miklós sajtószóvivő válaszában azt írta, hogy tárgyalnak róla, egyeztetnek, hogy a 24-ére tervezett vásárt meg lehet-e tartani úgy, hogy az biztonságos legyen mindenki számára.

A fogadóóra keretében elhangzott kérdések és válaszok videós feldolgozásának folytatását ígérték, amennyiben az tartalmaz hasznos infókat, kibontjuk azt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában