A kórház értékeli a segítő szándékot

2020.04.01. 11:00

Szükség lesz majd türelemre, gondoskodásra

Ül az ember otthon (helyesen!), s tétlenül haszontalannak érzi magát.

Jakab Klára

Sokan ajánlják fel segítségüket a városnak, egymásnak. Maszkot varrnak, tanulásban, bevásárlásban segítenek, gyerekfelügyeletet vállalnak. Mozgalom indult: „etesd­azorvost” címmel – csakis olyan formákban, amik nem járnak fizikai kontaktussal. Mit tehetnénk még? Mire van szükség? Például a kórházban, az egészségügyben dolgozók munkáját miként könnyíthetnénk meg? Mi nekik a valódi segítség?

A tassiak adományát múlt héten adták át Fotó: Facebook

E kérdésünket elküldtük a Szent Pantaleon Kórház kommunikációs osztályának, ahonnan postafordultával érkezett a válasz dr. Jobbágy Lajos orvos-igazgatótól:

– Mindenekelőtt nagyon köszönjük a figyelmet, az összefogást, ami kórházunk irányában megnyilvánul. Jelenleg nincs olyan mértékű krí­zishelyzet, ami azt tenné szükségessé, hogy nagy mennyiségben kelljen gondoskodni az egészségügyi személyzet élelmezéséről. A már most is és a jövőben beérkező hosszú szavatossági lejáratú, csomagolt tartós élelmiszereket (kávé, tea, keksz, kisebb kiszerelésű üdítők, ásványvizek stb.) folyamatosan és a későbbiekben is ki tudjuk osztani a szolgálatot teljesítő munkatársainknak, a csomagolt, kereskedelmi forgalomból származó friss élelmiszereket (pékáru, sütemény, gyümölcs stb.) pedig azonnal eljuttatjuk osztályainkra. Kérjük, aki bármilyen felajánlást tervez, előtte egyeztessen a munkatársunkkal a +36-30/289-9815-ös telefonszámon. Értékeljük a segítő szándékot, és hálásak leszünk, ha az adományozók gondoskodásukból tartalékolnak az elkövetkezendő időszakra is – zárta megszívlelendő gondolatait dr. Jobbágy Lajos orvos-igazgató.

Taps, dal, hála

A Tass községben lakók is gyűjtést szerveztek a település egyik kereskedésének segítségével a Szent Pantaleon Kórház dolgozói számára, megköszönve az áldozatos munkájukat e nehéz időszakban. Az adományt március 26-án szállították ki. Egy kisteherautónyi hasznos holmi jutott így a kórház dolgozóihoz: többkartonnyi tisztálkodószer, különböző fertőtlenítő anyagok, üdítők, kávé, tea, keksz, csokoládé, konzerv, ásványvíz. Jó helyre került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában