örök téma

2020.04.22. 20:00

Nem bántja az önök szemét a szemét?

Várkonyi Zsolt

A fenti cím, bár első látásra annak tűnik, de nem véletlen szóismétlés. Örök téma kis városunkban, hogy kinek a felelőssége az áldatlan állapot, amelyet a lenti képen szemügyre is vehetünk. Mielőtt visszafelé kezdenénk mutogatni, vagy a jelenben „hadonászni”, egy dolgot tisztáznunk kell! A szelektív hulladékgyűjtők körüli szemétdomb állandó feladatot jelent a mindenkori szolgáltatónak. És tehet az bármit, ha a „tisztelt állampolgár” nagy ívben tesz a szabályokra, és még az a jó érzés sincs benne, hogy ne tegye le a gyűjtő mellé a hulladékot akkor sem, ha már az tele van.

A szemét annak lerakóját minősíti. Vigyázzunk környezetünkre!
Fotó: HI

Persze, mondhatja a kedves olvasó, hogy több hulladékgyűjtő sziget és gyakoribb ürítés kellene. Csak részben van igaza, hiszen ez is csak ideig-óráig lehetne megoldás. Aztán a mai pandémiás álarcos világunkban még a szabálysértők sem ismerhetők fel a térfigyelő kamerák felvételein. Marad tehát a józan ész. Vigyék el a felesleges hulladékot a kijelölt gyűjtőhelyre! Hiszen az csak kicsit van távolabb lakóhelyüktől, mint az a szelektív gyűjtősziget, ahová autóval elgurulnak egy „laza ürítésre”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában