A honvédelmi irányító törzs által segített szabadegyházi gyár juttatott adományt Dunaújvárosba is

A szabadegyházi Hungrana Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 1675 darab saját gyártású, orvosi minőségű alkoholból előállított, saját gyártású kézfertőtlenítőt adományozott a múlt héten a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának – számolt be róla a cég honlapja.

Gallai Péter

Fotó: NAK

Április elején kezdődött el az idei egységes kérelmek beadása, amelyben a NAK falugazdászai segítik a gazdálkodókat a járvány okozta helyzetben. A Hungrana kiemelten fontosnak tartja az agrárium résztvevőinek támogatását ezekben a nehéz, sok kihívással terhelt időszakban is. A megfelelő védelem érdekében a cég fél literes kiszerelésű, a szabadegyházi gyárban előállított kézfertőtlenítő szereit teljes egészében a falugazdászok részére juttatják el.

Ezenfelül a vállalat, szintén a társadalmi felelősségvállalása jeléül, korábban 2000 liter gyógyszerészeti minőségű alkoholt adományozott Székesfehérvár városának, és 1000 litert Dunaújvárosnak, hogy elősegítse az intézmények fertőtlenítését, ezáltal pedig azok működését a közösség számára.

Reng Zoltán vezérigazgató (b) jelképesen adta át Győrffy Balázs NAK-elnöknek a kézfertőtlenítőket
Fotó: NAK

A Hungrana egyébként az egyik hazai vállalat a hatból – közte a dunaföldvári Pannonia Bio Zrt. is –, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával együttműködik a fertőtlenítőgyártásban. A következő hónapokra biztosított a belföldi ellátás – jelentette be múlt pénteki sajtótájékoztatóján a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László.

Ennek érdekében visszafogta a kivitelt a Hungrana Kft. is, Reng Zoltán vezérigazgató kiemelte a társadalmi felelősségvállalás és az összefogás jelentőségét a veszélyhelyzet idején, ezért jelentős készleteket különítettek el adományozásra is.

Egyébként a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán a szabadegyházi gyár szintén bekerült a múlt héten abba a körbe – a dunaföldvári üzemmel egyetemben –, ahol honvédelmi irányító törzsek segítik a folyamatos és zavartalan, biztonságos működést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában