legolvasottabb híreink

2020.03.20. 19:00

Ez történt a héten

Ezeket a híreket olvasták a legtöbben a héten itt a DUOL-on:

duol.hu

Központi utasításra a kórházak – így a Szent Pantaleon Kórház is – rendkívüli intézkedéseket léptettek életbe a koronavírus járvány terjedésének lassítására és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzésére.

A járványhelyzet és a hozzá kapcsolódó központi döntések miatt kiemelt kérdést jelent a diákokat és a nyugdíjasokat is kiszolgáló köz­étkeztetés. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a helyi vendéglátós szektort miként érinti a napról napra szigorodó megszorítás.

Emberek milliói kerülnek kényszerpályára a koronavírus-fertőzés veszélye (vagy épp tombolása) miatt, s a megszámlálhatatlan jó tanács mellett azt hangsúlyozzák, aki teheti, maradjon otthon. Bezártak iskolák, óvodák, intézmények, hivatalok – az ott dolgozók mind-mind arra kényszerülnek, hogy otthon legyenek. Meg lehet ezt csinálni úgy, hogy derűsen ki is bírjuk?

Európában Olaszország a leginkább megfertőzött ország, ezen belül pedig Lombardia tartományban vannak a legtöbben a koronavírussal megfertőzve. Kacziba Andi Dunaújvárosban született, Solton nevelkedett és Dunaföldváron járt gimnáziumba.

Az immár világjárvánnyá minősített koronavírus életünk minden szegmensére hatással van. Ezek egyike a nyárra tervezett külföldi vakáció. Hogyan foglaljunk? Foglaljunk egyáltalán? Mi történik akkor, ha már foglaltunk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában