helyi döntések

2020.03.17. 08:30

Elmaradnak az újvárosi nagyrendezvények is

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a helyi nagyrendezvényekkel kapcsolatban – még a hétfői miniszterelnöki bejelentések előtt – a koronavírus elleni küzdelem tükrében.

Brousil Csaba

DUDIK péntek. Emlékek éjszakája, Kozmix

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az alpolgármester ismertette a városvezetés legfrissebb döntéseit. Keddtől visszavonásig bezárja kapuit a nagyközönség előtt az Intercisa Múzeum, a Munkásművelődési Központ, a József Attila Könyvtár és a Kortárs Művészeti Intézet is. A tavaszi, nyári nagyrendezvényekkel kapcsolatban is határozott a városvezetés. Ennek értelmében biztosan elmarad a Fejér Megyei Diáknapok, amelyről közösen döntöttek Székesfehérvár önkormányzatával.

A korábban meghirdetett majális rendezvényei május 1-jén biztosan elmaradnak, egy másik időpontban rendezik meg majd azokat, amennyiben az lehetséges lesz. Idén elmarad a DUDIK fesztivál és a nagy hagyományokkal rendelkező bringatúrát sem rendezik meg. A Parázs Varázzsal kapcsolatban elmondta, hogy a megszokott háromnapos monstre rendezvénysorozat ilyen időtartamban biztosan nem valósul meg idén, a koncerteket lemondták. A sütögetős nap, amennyiben a szokásos időpontban már megrendezhető lesz az események alakulását figyelembe véve, akkor azt meg szeretnék szervezni. Erről április közepén hoz majd végső döntést a városvezetés.

Idén elmarad a DUDIK fesztivál is
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A júliusi programok időben annyira távol vannak még, hogy azokról nem született most döntés. A CityRocks elnevezésű össznépi zenélésre a jelentkezők számát a szervezők négyszázban maximalizálták, le is állították a további nevezéseket.

Egyeztetések

Ahogy az Barta Endre hétfői városi nagyrendezvények sorsát tárgyaló sajtótájékoztatóján is elhangzott, a városvezetés Pintér Tamás polgármester vezetésével minden nap többször ülésezik és a védekezésben érintett szervekkel is folyamatosan tartja a kapcsolatot, csakúgy, mint a dunaújvárosi intézmények vezetőivel. Az üléseken hozott döntésekről a város hivatalos honlapján és újságunk hasábjain is tájékozódhat a város lakossága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában