Jelezhetjük az online felületen azt is, ha önkéntes segítőre van szükségünk

2020.03.27. 16:00

Diák vagy? Önkéntesként segíthetsz!

Figyelemre méltó, nagyszerű kezdeményezést hívott életre a Meló-Diák.

Varga Zsófi

Az iskolaszövetkezetekkel kapcsolatban álló mintegy 140 ezer egészséges, erős immunrendszerű, nagykorú diáknak szervezetten teremtettek lehetőséget arra, hogy az ország stabilitásában közreműködhessenek ezekben a hetekben.

A jelentkezés egyszerűen történik, nem kell mást tenni, mint felmenni a https://eletero.melodiak.hu/ oldalra, ahol egy online formanyomtatvány kitöltésével jelezhetjük szándékunkat, hogy részt vennénk a programban. Abban az esetben, ha önkéntesre (vagyis segítségre) van szükségünk, az oldalon ezt is megtehetjük. A Facebookon is a https://www.facebook.com/melodiakdunaujvaros/ hasznos információkhoz juthatunk.

A fi atalokra számíthatunk az élet számos területén
Fotó: Shutterstock

A program azt hivatott elérni, hogy összekösse az önkéntes munkát vállaló diákokat a segítségre szoruló magánszemélyekkel, valamint a nehéz gazdasági helyzetbe kerülő cégekkel. A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módszerének tartott izoláció idején elektronikus és online megoldásokkal működtethetjük tovább az oktatást, a gazdaság bizonyos szektorait és az államigazgatást. A fiatalok ma olyan digitális tudás birtokában vannak, ami fokozottan felértékelődik. A bennük lévő tettrekészség és a magasfokú szociális érzékenységük arra ösztönzi őket, hogy segítséget nyújtsanak.

A Meló-Diák az egész országra kiterjedő irodahálózatával és 37 éves szervezési tapasztalatával biztosít keretet ehhez az együttműködéshez, olvasható a Meló-Diák közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában