Dunaújvárosi Egyetem

2020.02.15. 07:00

Kézbe vehették diplomájukat

A Dunaújvárosi Egyetem bő másfélszáz hallgatója számára végetértek az egyetemi évek a pénteki diploma és záróvizsga-igazolás átadó ünnepségével az egyetem sportcsarnokában.

Balla Tibor

Fotó: LI

Az ünnepségen megjelent dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora; dr. Galambos Dénes, az egyetem címzetes főiskolai docense, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa; Kovács Pál, a Miniszterelnökség Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásáért felelős államtitkár; Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyaroszág ügyvezető igazgatója; Dorozsmai Éva, az egyetem címzetes egyetemi docense, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese; Gál Katalin, az MVM Zrt. elnöki tanácsadója, az egyetem címzetes főiskolai docense, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja; dr. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási elnökhelyettese; Molnár Tamás, a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója; Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója, a Dunaújvárosi Főiskoláért cím díjazottja; Matuss Péter, az ISD Dunaferr Zrt. pénzügyi és számviteli igazgatója, a Dunaújvárosi Egyetem tiszteletbeli polgára; dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, az Eötvös József Főiskola rektora; dr. habil Liszka József, a Selye János Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettese; a várost Szabó Zsolt koordinációs és városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármester képviselte.

A fogadalomtétel szövegét örömmel mondták el
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Móricz iskola diákjainak műsora után dr. András István rektor beszédében elmondta, a 2020. januári záróvizsgákon 164 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A sikeres vizsgázók közül összesen 99 hallgató oklevelet vehetett át, ebből 39 kiváló minősítésű és 3 hallgató kitüntetéses oklevelet szerzett. 65 hallgató nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában záróvizsga-igazolást vehetett át. Oklevelet vett át 8 külföldi hallgató is.

Rektori-kancellári elismerő oklevélben részesült Zölei Ádám (k)

A rektor kijelentette, büszkék arra, hogy egyetemükhöz olyan egyedi, saját fejlesztésű, országosan és nemzetközileg is elismert projektek fűződnek, mint például a Hallgatói Sikerességet Támogató HASIT Program a lemorzsolódás csökkentésére; az Integrált Szakképző Központ Projekt, amely nyitás a szakképzés irányába, közös, fejlesztő programok által; vagy a Felvételi Felkészítő FFP Projekt. Mint mondta, továbbra is a hozzáadott értékben hisznek.

A végzős hallgatókat pénteken köszöntötték

Kovács Pál államtitkár beszédében a 21. század legnagyobb magyarországi beruházásaként aposztrofálta a Paks II projektet, amely nyitva áll a jövő nemzedéke, a végzősök előtt. A fogadalomtétel után a végzősök átvehették diplomájukat, majd kitüntetéseket adtak át.

Az elnökség tagjai az egyetemi diplomaátadón

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában