Sajátos feladat, de csodálatos élmény is ilyen famíliában élni

2020.01.15. 11:30

Nagycsaládos találkozó

„Jó volt, sokat tanultunk egymástól!” – vélekedett az iváncsai polgármester, Molnár Tibor a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) január 11-én megrendezett aldunai régió rendezvényéről. Az iváncsai eseményen a település faluházában a NOE hatvan önkéntesének adtak át kimagasló tevékenységéért elismerést.

Török Tímea

Fotó: NAGY NORBERT

A ceremónia hivatalos részében Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere, országgyűlésiképviselő-jelölt és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke mondott köszöntő beszédet. A településre érkező vendégek tiszteletére az ünnepi műsorban az iváncsai óvodás és a református hittanos gyerekek szerepeltek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének találkozója volt Iváncsán Fotó: Nagy Norbert/FMH

Az újévköszöntő koccintást követően az egyesület önkénteseit jutalmazták. A lauditációt a közösségi munkában kiemelkedőt nyújtóknak a jelölő egyesületek elnökei mondták el. Az elismerések átadása után az eseményt az ünnepi ebéd követte, majd a szervezet vezetőinek tanácskozása, illetve beszélgetés, ismerkedés volt a program része – mondta el a helyi nagycsaládosok egyesületének vezetője, Hajdú Zoltánné.

Molnár Tibor maga is tapasztalt az egyesület szervezőmunkájában, hiszen három kislány boldog édesapja.

– Iváncsán a civil szervezetek jelenléte nagyon fontos. A nagycsaládosok aktív szereplői a település életének, az összes rendezvényen részt vesznek, sőt minden tagját személyesen is ismerik. De a szombati találkozóra érkeztek például Pécsről, Tolnáról és Mezőfalváról is nagycsaládosok – fejtette ki a polgármester.

Molnár Tibor
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Molnár Tibor lapunkkal azt is megosztotta, hogy Dunaújvárosban született, a tanulmányait is Dunaújvárosban, illetve Székesfehérváron és Budapesten végezte, de családjával mindig Iváncsán élt. Feleségével tervezetten, viszonylag korán vállaltak gyermekeket, mert a lehető legtöbb időt szeretnének boldog családi körben eltölteni.

– Nekem is van testvérem, a feleségemnek kettő is, ezért mindenképpen több gyermeket szerettünk volna, kis korkülönbséggel, hogy együtt nőhessenek fel. Mi szerencsések vagyunk, hiszen mindkét oldalról támogató nagyszülők segítenek megélni a mindennapokat, ami egy nagy családban zsonglőrködés az idővel az iskola, óvoda, a korrepetálás és a szakkörök között. A nagy család sajátos munkamegosztást, megoldási, szervezési elveket, módszereket követel, de mindezt feledteti az a csodálatos élmény, ami így jut mindnyájunk osztályrészéül, amit csak egy ilyen famíliában lehet megélni – mondta el a találkozó kapcsán Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere, országgyűlésiképviselő-jelölt.

Az egyesület létrejöttét, céljait rögzítették az alapszabályban

A szervezet weboldalán olvasható, hogy 1987-ben alakult a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagy családok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagy családok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. Az egyesület tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában