Szombaton több száz diák írt felvételit a Széchenyiben

2020.01.20. 07:00

Magyar és matek volt a két feladvány

Szombaton délelőtt írtak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkező diákok. A dunaújvárosi Széchenyi gimnáziumban több száz reménykedő tanuló adott számot tudásáról magyar nyelvből és matematikából.

Szabó Szabolcs

2020.01.18. gimnáziumi felvételi vizsga Dunaújváros Széchenyi István Gimnázium Fotón: a Széchenyi István Gimnázium 8.E-s tnulói Fotós: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap Dh

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Nagy volt a nyüzsgés szombaton délelőtt 10 óra előtt a Széchenyi István Gimnázium aulájában, hiszen a felvételinek helyet adó intézmény szintfelmérőt író 8. évfolyamos diákjai mellett a 9. évfolyamra, valamint a 8 évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezőkkel együtt 330 diák adott számot tudásáról magyar nyelvből és matematikából. A tanulóknak kétszer 45 perc állt rendelkezésükre a feladatlapok kitöltésére.

A Széchenyi 8. e-s diákjai a szintfelmérő előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Kratzmajer Zoltán, a Széchenyi igazgatója lapunknak elmondta, a felvételi lebonyolításában gyakorlatilag az egész tanári kar részt vesz. A két tárgyban érintett szaktanárok szombaton kezdték el és még a hétfői napon is javítják a feladatsorokat, amelyeket e héten péntektől tekinthetnek meg és véleményezhetnek a diákok és szüleik. A felvételi lapokat pedig februárban kell majd leadni a választott az intézménybe, a felvételi folyamat pedig tavasszal zárul majd le. A Széchenyiben három 9. évfolyamos osztály indítását tervezik a 2020/2021-es tanévben, ehhez csatlakozik majd a negyedikként a 8 osztályos képzésről belépő évfolyam.

– Bizakodóak vagyunk, úgy tűnik, ezúttal is sok helyi és környékbeli tehetséges diák tervezi nálunk folytatni tanulmányait – tette hozz Kratzmajer Zoltán.

Országosan a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 57 ezren jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában