január 31-ig

2020.01.20. 08:00

Jótékony akció: kulcsi nők a kulcsi nőkért

Nőket invitál csatlakozásra egy felhívás egy kulcsi „illetőségű” közösségimédia-posztban.

Török Tímea

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Mint írják céljuk, hogy rászoruló hölgyeknek nyújtsanak segítséget. Azt kérik, hogy alapvető higiéniás csomagot készítsen minden adományozni szándékozó, amit majd a kampány után, a nehéz körülmények között élő kulcsi nőknek ajánlanak fel. A támogató csomagokat a faluházban rakhatja le minden széplelkű felajánló nyitvatartási időben 2020. január 31-ig.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért van szükség ilyen jellegű adományokra? Több hasonló, kifejezetten egy célcsoportra összpontosító jótékonysági kampányt bonyolítottak le az elmúlt időben, nagy sikerrel. Az emberek, leendő jótevők könnyebben tudnak azonosulni, tisztábban láthatják kisebb rászoruló csoportok problémáit, épp úgy, mint ahogy a gazdaságban is sikeresebb a pozicionálást követő profitorientált döntés is.

Mentálisan is jobb, ha van pipere a táskában
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A nehéz anyagi körülmények között élő nők természetesen rászorult helyzetükben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a nekik szánt csomagok nagyon sokat tudnak segíteni. Amit egy átlagos egzisztencia természetessé tesz, rászoruló helyzetben élve sokszor elérhetetlen. Amikor azon kell gondolkodni, hogy melyik márkájú parfümöt vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy akinek tüzelőre sincs, annak valószínűleg az élelmiszer és a higiéniai termékek között egyértelmű a választás.

Pádár Edit és barátai kezdeményezéséről van szó. Edit kérdésemre elmondta, hogy az Enni adok doboz kihasználtsága adta az ötletet, hiszen egy családban sokkal inkább költenek élelmiszerre, mint pipereholmira, de egy nő mentálisan is jobban érzi magát, ha van ilyesmi a táskájában.

Mielőtt nyilvánosságra hoztam a felhívást, végeztem egy kis kutatómunkát a lehetséges fogadtatásról, de szerencsére az akció értő fülekre talált. Már több támogatónk van – mondta el a a Kulcsi nők a kulcsi nőknek akció főszervezője.

Az ötletgazdák az javasolják, hogy a csomagba kerülhet szappan, tusfürdő, sampon, dezodor, intimtörlőkendő, papír zsebkendő, tampon, akár körömlakk, rúzs – amire egy nőnek szüksége lehet és bármi, amire a felajánlónak nincs szüksége vagy ajándékba kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában