hírcsokor

2020.01.03. 19:00

Ez történt a héten

Ezeket a híreket olvasták a legtöbben a héten itt a DUOL-on:

duol.hu

Igaz lehet a mondás, hogy a tegnapi újság gyakorta izgalmasabb olvasmány, mint a mai. Szemlénkben rápillantunk, hogy anno a Sztálinvárosi, majd Dunaújvárosi Hírlap, hogyan írt, ünnepelt, látott előre a mindenkori új esztendőre 1959-ben, 1969-ben, 1979-ben és 1989-ben. Ünnepi lapozónk harmadik kiadásában: Helló, 1969/1970!

Kevés háziasszony szereti a kihívásokat, amikor sok meghívottra kell sütni-főzni (bár kétségtelen, hogy ekkor tudjuk leginkább megcsillogtatni képességeinket), no de szilveszterre vendégeket hívni: az azért igazi kihívás.

Az egységek öt vízsugárral eloltották a lángokat.

A fővárosban, az Andrássy úton, a Kodály köröndön található platánfa faápolási munkálatairól jelent meg egy cikk három évvel ezelőtt a Főkert Nonprofit Zrt. honlapján. A fa története példaértékű és az az összefogás is, ami megmentése érdekében született. A cikkben jelzett beavatkozások részben megvalósultak, a fa pedig ma is ott áll, ahová másfél évszázada ültették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában