Félmillió forintot költhetnek a néptánctalálkozóra

2020.01.15. 07:00

A város kenyere most az MMK-t segítette

Még 2019 decemberében zárult le a 15. város kenyere gyűjtés, a kedvezményezett pedig a város tavalyi évben megválasztott kedvenc intézménye, a Munkásművelődési Központ volt.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

A Széchenyi Pékség kínálatában szereplő burgonyás kenyér megvásárlásával termékenként 50 forinttal támogatják a dunaújvárosi lakosok azt az intézményt vagy egyesületet, amelyet az önkormányzat jelöl ki. A Dunaújváros kenyere jótékonysági programot az előző városvezetés honosította meg évekkel ezelőtt.

Szilágyi Ferenc, Kováts Rózsa, Pintér Tamás és Róka Sándor a város kenyere sajtótájékoztatóján
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A gyűjtésnek 2019 utolsó negyedévében az MMK volt a kedvezményezettje. Pintér Tamás polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón ismertette, a három hónap alatt 8997 eladott kenyér nyomán 444 ezer 850 forint támogatás gyűlt össze, amelyet az önkormányzat ez alkalommal is félmillió forintra egészít ki, saját forrásból. A polgármester hangsúlyozta, az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések formálják igazán közösséggé városunkat, hiszen ezzel ismét megmutattuk, hogy mind tudunk segíteni egymáson és támogathatunk nemes célokat.

Szilágyi Ferenc ismerteti, mire szánják a kenyér bevételét

Kováts Rózsa, az MMK igazgatója köszönetét fejezte ki, valamint elmondta, az összeget a májusi V. Pünkösdi Rózsa Gyermeknéptánc Találkozóra fordítják majd, amelyre idén Sepsiszentgyörgyől is hívtak csapatot, a felvidékiek visszajelzésére pedig még várnak.

Pintér Tamás bejelentette a következő kedvezményezettet: március 31-ig a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete számára folyik a gyűjtés. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a befolyt összeget gyógyfürdőlátogatásra költik majd, hiszen beteg, alacsony jövedelemből élő támogatottjaik számára saját forrásból szinte lehetetlen az ilyen egészségügyi kirándulások finanszírozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában