adományokat vittek

2019.12.02. 10:00

Szeretet, gondviselés missziója

Tiszteletre méltó emberek, immár tizenhetedik éve szerveződnek arra, hogy a Mikuláshoz csatlakozva ajándékokat vigyenek az erdélyi rászorulóknak advent első napjaiban.

Balogh Tamás

A sok szeretve várt holmit Dunaföldváron gyűjtötték össze, majd négy karavánrészére osztva szombaton este indultak útnak.

Mindenki, aki hisz a Mikulás világában és alaposan kiképezte magát e tárgykörben, jól tudja, hogy van az Igazi, és vannak a segítői. A mesékben hívőik előtt csak annyit mondhatunk, hogy a beszélgetésünkben Jendrolovics Gábor személyesítette meg az A jelű Mikulást, mert a rájuk váró tengernyi feladat miatt van mellette B, C és D jelű is. Aztán, hogy a Gábor átváltozik-e, vagy „csak” átadja a státuszt a határ túloldalán, azt lepje a jóságos, szeretnivaló titkok homálya…

Maradjunk annyiban, ők a Mikulás „logisztikai munkatársai”
Fotó: Balogh Tamás

– Első sorban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes árvaházaiba megyünk, de mellette más felekezetéhez is betérünk. Az ottani kórházak közül Marosvásárhelyen kettőben, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredán és Kovásznán is, az ott fekvő beteg gyerekek is nagyon várnak bennünket. Böjte Csaba testvérnek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány keretein belül most már hetvennyolc árvaháza van, és valamennyit útba ejtjük. Az önként vállalt tevékenységünk megerősítéséhez a dunaföldvári Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei vannak a segítségünkre – tudtuk meg a missziójukról Jendrolovics Gábortól.

A XVI. Erdélyi Mikulás-túra számokban

Kétezer-ötszáz Mikulás-csomaggal indulnak útra. Ennek több, mint másfél tonna a súlya és százhuszonöt banános dobozba fér el az adományainknak ez a része. A teljes súly, mintegy tizenkilenc tonnát tesz ki. A kincseket Erdély hetvenkét településére szállítják. Az egész mennyiséget egy hűtőházba gyűjtötték össze. A látvány leginkább egy jól bevezetett áruház raktárára emlékeztetett. A klasszikus Mikuláscsomagba valókon kívül a többi között elképesztő mennyiségű papír zsebkendőt, tisztálkodási felszereléseket, száraz tésztát, és egyéb konyhai alapanyagokat, de friss füstölt­árút is vittek magukkal, amiknek természetesen az árvaházakban veszik hasznát. Az adományok osztályozása és a négy csoportba való kiválogatása is hatalmas munkát jelent. A Dunaföldvárról szombaton este induló és ide visszaérkező körút során 2838 kilométert kell megtenniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában