jótékonyság

2019.12.19. 15:00

Lemezárverés a zeneiskola javára

Balla Tibor

Jótékonysági árverést kezdeményezett Toponáry Gábor, a 777 Zenebolt tulajdonosa a legnagyobb közösségi portálon. A licit tárgya a Quimby zenekar novemberben újranyomásban megjelent Ékszerelmére albuma, ami a lemez megjelenésének 20. évfordulójára adtak ki dupla vinyl LP-ben, kiváló minőségben. Az árverésre bocsátott példányt a Quimby zenekar minden tagja ellátta kézjegyével/grafikájával. Az aukció időtartama: december 14-e szombattól december 23-a hétfőig terjed. Licitálni a kommentekben és a Zenebolt elérhetőségein lehet, illetve az ezen kívüli licitekkel is frissítik a posztot.

Toponáry Gábor az aukcióra bocsátott lemezzel
Fotó: Balla Tibor

Amennyiben az árverés sikeresen zárul, a befolyt teljes összeget a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola részére ajánlotta fel. Az aukció nyertese ünnepélyes keretek között veheti át a dedikált lemezt a január 11. megrendezendő újévi gálakoncerten.

Toponáry Gábor elmondta, ezzel az albummal kapcsolatban nosztalgikus érzései vannak, mint a generációja többségének. A magyar alternatív életben ő ezt a Nirvana Nevermind albumának jelentőségéhez hasonlítja, annyira meghatározó volt.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a dunaújvárosi zeneiskola a kedvezményezett, azt a választ adta, hogy szerinte egyedülálló az a munka, ami itt folyik, nagyon sok tehetséges fiatal került ki innen, a mai zenei élet meghatározó személyiségei több stílusban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában