jótékonysági táncgála

2019.12.19. 17:30

Jótékonysági táncgálán a manó bemutatta barátait, a hónapokat

Két alkalommal is előadták gálaműsorukat tegnap a Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Violin Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. A jótékonysági táncgála kedvezményezettje a Dunaújvárosi Gárdonyis Tanulókért Alapítvány volt.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A tegnapi dupla, egyenként közel másfél órás jótékonysági táncgála lényegében a Mindenki karácsonya hagyomány folytatásaként értelmezhető. A fellépők korosztálya nagyjából a teljes általános iskolás korosztályt lefedte a legkisebb elsőstől egészen a végzős nyolcadikosokig. A koreográfiákat négyen jegyzik, Nagy Noémi Katalin, Rozmann Ildikó, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert, a művészeti iskola táncpedagógusai.

A látványos fi náléban minden korosztály színpadra állhatott a legkisebbektől a legnagyobbakig
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A műsorban olyan koreográfiákat is eltáncoltak, amelyek már komoly sikereket tudhatnak maguk mögött. Ilyen például egy viszonylag új csoportos szám, amely a Megalkuvó macskák címet viseli, amelyben az egerek és a két macskafiú küzdelmét láthatták, ezt a Hofi Géza – Koós János duó legendás zeneparódiájára koreografálta Tóth-Varga Zsuzsanna. Ez a szám a közelmúltban a Klauzál kupán a zsűri különdíját nyerte el.

A pillangók vidám tánca a tavaszt idézte a színpadra

Vélhetően a zsűri azt is díjazta, hogy magyar zenére a gyerekek saját korosztályuknak megfelelő műsort adtak elő. Az MTMSz bajnokságon a Vasálarcos című koreográfiával a Vén Levente, Bornai Andor Márk első helyezést ért el.

A december hónap szépségeit is táncba fogalmazták

A kerettörténetet Braun Márta tanító írta. A szegény gyerekek megosztják egy furfangos manóval a kalácsukat, aki bemutatja 12 testvérét, a tizenkét hónapot, hogy mit tartogatnak számukra. A nézők ezeket láthatták különböző stílusokban a klasszikus balettől a kortárs táncig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában