influenza

2019.12.02. 18:00

Fejér megye területén még jók az értékek

Fejér megyében is megkezdte működését az influenza-figyelőszolgálat, és a november 28-ai adatok alapján területünkön nincs influenzaaktivitás.

duol.hu

Fejér megye területén 2019. november 18. és 25. között 129 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az influenza-figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján, ez 30,8 százalékkal kevesebb az előző hetinél. A 100 ezer lakosra számított megbetegedési arány a megye illetékességi területén jelentősen a járványos küszöb­érték alatt van, nincs influenzaaktivitás.

A 47. héten a megye egy járási népegészségügyi illetékességi területén csökkent, egy járási népegészségügyi illetékességi területén emelkedett az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. Egy járási illetékességi területen továbbra sem jelentettek influenzaszerű megbetegedést.

Az influenzaszerű megbetegedésekben az általános iskolások és a fiatal felnőttek voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 47. héten nem érkezett bejelentés a figyelőszolgálathoz.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2019/2020. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra a 45. héten 26,4, a 46. héten 44,8, a 47. héten 31 volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában