Telt házzal zajlott a POK karácsonyi műsora a Bartókban

2019.12.20. 13:00

Egy családbarát iskola gálája

Szerdán este tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziuma. A gálaműsornak, ahogy mindig is, a Bartók kamaraszínház biztosította a helyszínt.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Másfél órás produkcióval készültek a diákok a családtagjaik, barátaik, kedves ismerőseik számára. Az estet Baráth Gyula nevelési igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, mindig is egy családközpontú intézmény voltak, ezért fontosnak tartják évről évre megrendezni ünnepélyes gálaestjüket az adventi időszakban.

Hozzátette, ez az esemény arra is kiváló, hogy a gyerekek megmutassák tehetségük azon oldalát, amely a dramatizálásban, éneklésben vagy akár versmondásban teljesedhet ki. Az intézmény büszke a diákjaik kimagasló tanulmányi teljesítményére, legyen szó az emelt szintű érettségik számáról, a nyelvvizsgákról, sport- és tanulmányi versenyekről vagy épp a Pachmann Péter által vezetett média­kurzus eredményeiről.

A három királyok megérkeztek Betlehembe
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az igazgatóhelyettest Borgulya Zoltán intézményvezető követte ünnepi beszédével, amelyben arra kérte a megjelenteket, hogy az adventi időszakban próbáljanak felülemelkedni vélt vagy valós sérelmeiken, tiszteljék az ünnepet és tiszta hittel, őszinteséggel várják a karácsonyt, Jézus Krisztus eljövetelét.

Jingle Bell Rock-koreográfi a, stílusosan rénszarvasos fejdísszel

A köszöntőt követően Németh Tünde konferálta fel a műsorszámokat. Hallhattunk szavalatokat, ünnepváró dalokat gitárkísérettel angolul és kórusban német nyelven, táncos produkciókat a Jingle Bell Rock és az All I want for Christmas zenéjére, és láthattunk egy humorral fűszerezett színi jelenetet, amely a három királyok betlehemi útját elevenítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában