Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.11.02. 11:00

Tanácskozott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok köszöntötte a résztvevőket, majd a Megyei Védelmi Bizottság által 2017-ben alapított „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettek átadására került sor. Az elismeréseket dr. Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója adta át Méhes Lajosnénak és Túri Balázsnak.

Fotók: Fejér Megyei Kormányhivatal

A szeptemberi, Fejér és Veszprém Megyei Védelmi Bizottságok közös Befogadó Nemzeti Támogatás Törzsvezetési Gyakorlatának sikeres végrehajtása érdekében végzett munkájáért elismerő oklevelet és plakettet vehetett át Kollár Levente rendőr alezredes, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Szili Gergő és Reszegi Imre.

A Magyar Honvédség Parancsnokságának felépítéséről és aktuális feladatrendszeréről Jancsek Tibor ezredes adott rövid tájékoztatást. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság elvégzett munkájáról, illetve 2020. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes informálta a jelenlévőket.
Tájékoztató hangzott el a vasúti és közúti közösségi személyszállítási szolgáltatók rendkívüli téli időjárási helyzetek között történő működéséről, rendelkezésre álló képességeiről. A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója, majd Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója szólt, aki a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos tudnivalókról, a járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatáról és a betakarítási munkálatokkal kapcsolatos tűzvédelmi hatósági ellenőrzésekről is beszélt.

A Magyar Honvédség 2019. évi főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a katonai szervezeteknek a honvédelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényeken való részvételéről szóló HM utasításról Nagy Lajos ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviselője tájékoztatott.

A Közép-dunántúli Regionális Idegenrendészeti Igazgatóság feladatrendszeréről és a megújult szervezetről Kozma Zoltán rendőr alezredes, igazgató-helyettes beszélt. Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred végrehajtott feladatairól Páli Zoltán alezredes, parancsnokhelyettes tájékoztatta az ülés résztvevőit, megköszönve az MVB támogatását. Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

(Fejér Megyei Védelmi Bizottság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában