A leendő, remélt elsőseit fogadta az intézmény

2019.11.15. 09:00

Iskolanyitogató nap Szabó Magda-módra

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye (volt Szilágyi iskola) tegnap dél­előtt iskolanyitogató napot tartott az intézményben.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az összejövetel célja az volt, hogy a leendő elsősöknek és a szüleiknek az iskola bemutatkozzon. A vendégeket Farkas Márta tagintézmény-vezető fogadta, és vezette körbe az iskolában. A bemutatás alapos volt, hiszen a gyerekek az ebédlőben azt is megtudhatták, hogy az étkezések előtt és után is imádkoznak. Persze nem egy bigott vallásos iskolára kell gondolni, hiszen a pedagógusok nagy része világi, és a diákok itt ugyanúgy tanulnak idegen nyelvet, matematikát, informatikát, magyar nyelvet és irodalmat, valamint történelmet – természetesen vannak testnevelés órák is –, mint bármilyen más városi általános iskolában.

A szülők és a gyerekeik – Farkas Mártával (jobb szélen)
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Farkas Mártától megtudtuk, egyre népszerűbb az iskolájuk, tavaly százhatvan tanulóval kezdtek, most kétszázkettőnél tartanak.

Az iskola által kiadott tájékoztatóban így foglalták össze működésük lényegét: „Iskolánk attól lesz református, hogy a diákok és a nevelők erkölcsi tartásukkal, személyes példamutatásukkal, egymás iránti tiszteletükkel, és Istennek tetsző magatartásukkal keresztyén közösséget alkotnak szeretetben, békességben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában