perkáta

2019.11.17. 13:00

Ez történt a testületi ülésen Perkátán

Az alakuló ülést követően első testületi ülését tartotta az új képviselő-testület, amelyen a polgármesteri beszámolót követően a szervezeti és működési szabályzat felülvizsgálata történt meg.

duol.hu

A testület mellett minimum egy bizottságnak kell működnie, ez a Pénzügyi Bizottság, amelynek belsős tagjait választotta meg a testület elnökeként Mosonyi-Bógó Nikolettet, míg tagjainak Áldott Richárdot, Oláh István, Sarok Mihályt és Vátkainé Boda Ildikót, írja a perkata.hu. A bizottság esetleges külsős tagjaira jelölés bejelentése megtörtént, de az arról a következő ülésre halasztotta a döntését a testület, ahogy az esetleges új bizottságok létrehozását is. Az egyetlen megosztott, azaz nem egyhangú döntés a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről szóló rendelet kapcsán született, amelyben két rendelettervezet volt a testület előtt.

Az iskolai körzethatárról, a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ének módosításáról, az önkormányzati társulásokba történő delegálásokról és az év hátralevő részének üléstervéről történt még döntéshozatal. Élénk volt a jelen levő hallgatóság, akik közül Horváth István a szociális tűzifa rendelettel kapcsolatos tájékoztatással, a Táncsics utca részleges felújításával és súlykorlátozásával, illetve az utcabizalmi rendszer előnyeivel kapcsolatban szólt hozzá. Jóvári Györgyné a hivatal udvarán történt ideiglenes hulladék elhelyezésével kapcsolatban szólt hozzá, amellyel kapcsolatban Sarok Mihály, település üzemeltetésért felelős alpolgármester szabatos választ adott. Rajtuk kívül Szőke Imre és Lászlóné Jóvári Lia kért szót.

A képviselő-testület következő ülését november 21-én 17 órától tartja a Polgármesteri Hivatal üléstermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában