Nem tanácsos meggyújtani, mert vizes! Zsákba kell gyűjteni

2019.11.14. 08:00

Elszállítják majd a faleveleket

Rácalmás Város Önkormányzata idén is megkönnyíti a lakók életét azzal, hogy elszállíttatja a zsákokba összegyűjtött faleveleket.

Körmendi Erzsébet

Schrick István polgármester lapunknak elmondta, azért jutottak erre az elhatározásra, mert rengeteg fa van a településen, a sok esőzés miatt eltüzelni nem lehetett a lehullott leveleket. Egyébként is nagyon zavaró, amikor alágyújtanak a kerti hulladékoknak a lakók, ilyen időjárási viszonyok között viszont kifejezetten kérik a településvezetők: véletlenül se gyújtsanak alá az eső áztatta, nyirkos, vizes avarnak, mert nem ég el, viszont füstfelhőbe borítja a környéket.

Néhány lakó már kitette az utcára a zsákokat
Fotó: a szerző

Rácalmáson már sokan gyűjtik zsákokba a levelet, ezeket kihelyezik a lakóingatlanuk elé, vagy a kertben gyűjtik. Schrick István ezt javasolja, és még néhány hét türelmet kér a szállítást illetően, mert a levelek egyharmada még az ágakon van, megvárják, amíg azok is lehullanak. Ezért az önkormányzat december 3-án kedden szállíttatja el az zsákba gyűjtött leveleket onnan, ahol kedden van a szemétszállítás, és december 5-én, csütörtökön onnan, ahol péntek a hulladékszállítási nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában