A szociális munka napján a legkiválóbb dolgozókat díjazták

2019.11.15. 11:30

Elismerések egy nehéz hivatás szakembereinek

Szerdán délután ünnepelték a szociális munka napját a Bartók kamaraszínházban. Az ágazat dolgozói gálaműsorral készültek, az előadások után pedig díjazták az év legkiválóbbnak tartott szakembereit.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

A Szociális munka díját öt hölgynek ítélték meg a szakmai közösségek, a Soós Erzsébet-díjat pedig Horváth Attila kapta meg támogató és önzetlen munkájáért.

A díjazottak a Bartók kamaraszínház színpadán a szociális munka napja alkalmából rendezett gálaműsor után
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Pásztor Anna Mária

Az Útkeresés Segítő Szolgálat Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai egységének munkatársa Pásztor Mária Andrea. Aktívan részt vesz pályázatok írásában, koordinátori feladatkör ellátásában, valamint szabadidős tevékenységek szervezésében, gyermekek és felnőttek csoportfoglalkozásainak vezetésében. Ügyfeleivel empatikus, türelmes és elfogadó. Munkáját a maximumra való törekvés jellemzi. A családokkal végzett közös munka mellett mindig igyekezett, hogy olyan szabadidős foglalkozásokat szervezzen számukra, amelyek a kreativitást, kézügyességet fejleszti, valamint a család összetartó erejét erősíti.

Bencze-Szlanka Ágnes

Kisgyermeknevelőként dolgozik a Bölcsődék Igazgatóságánál. Közvetlen viselkedése, mosolygós, barátságos személyisége miatt a családok gyakran választják gyermekük kisgyermeknevelőjének. A hagyományőrzésben élenjáró, csuhéból, gallyakból, tobozokból, magvakból készített munkáival nagymértékben hozzájárul közös ünnepeink színvonalának emeléséhez. Számos alkotása díszíti a bölcsődét. A Dunaújvárosi Bölcsődékért Alapítványt népszerűsíti ismerősei és a szülők körében, támogatásukat kéri a bevétel növeléséhez.

Bóka Erika

Barátság úti intézményben terápiás nővérként végzi munkáját Bóka Erika. Aktív közösséggé formálta a lakókat, szívesen vesznek részt a foglalkozásokon, segít mindennapjaikban és mentális állapotuk szinten tartásában.

Kollégái kitartó, következetes, megbízható, segítőkész munkatársnak ismerték meg. Nemcsak az ellátottak, hanem kollégái, ismerősei is bizalommal fordulhatnak hozzá. Mind az egészségügyi, mind a szociális területen végzett kitartó, lelkiismeretes munkájáért elismerést érdemel. Az intézményben eltöltött, közel harmincéves tapasztalata, emberi értékei alapján megérdemelten kapta meg az idei évben a Szociális munka díját.

Vizin Helga

Vizin Helga 2005 februárjában kezdte meg munkáját a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Napközi Otthonában takarítóként, majd munka mellett elvégezte a szociális gondozó-ápoló képzést, ahol eredményes vizsgát tett. 2009 szeptemberétől az otthonban mint szociális gondozó-ápoló kolléga látja el feladatait. Tapasztalt, meghatározó és elkötelezett egyénisége a kollektívának. Kiváló közösségi ember, a csapat oszlopos tagjaként, szabadidejét feláldozva vesz részt a programokon, ötleteivel és kreativitásával segítve azok megvalósulását. Természetesség, kitartás, egyszerűség jellemzi. Méltó tisztelettel, szeretettel és megbecsüléssel látja el a feladatait. Munkájának alapvető jellemzője a hivatástudat, a szakmaszeretet, a következetesség, az igényesség, a rá oly jellemző pontosság, a közösségért érzett felelősség.

Szabó Antalné

Szabó Antalné született Farkas Erzsébet a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány díjazottja. A Hajléktalan Ellátó Centrumban dolgozik, ahol az elesett, sokszor végtelenségig kiszolgáltatott, megalázott, káros szenvedélyekkel élő, azokkal visszaélő emberek napjainak megkönnyítése a cél, amely Erzsike számára nem okoz nehézségeket. Munkáját

maximális hittel, szeretettel, lelkiismeretesen végzi. A lakókkal és a dolgozókkal való kapcsolatát is a következetesség jellemzi. Munkatársai tisztelik tudását, munkabírását, és szeretik a nekik is juttatott törődésért, kedvességért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában