Sűrű nap volt a tegnapi a Széchenyi István Gimnázium életében

2019.10.11. 14:00

Villámgyors wifi és egy őszi szakmai konferencia

Két fontos eseménynek is helyszínül szolgált a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium. Átadták a szupergyors internethálózatot és Színes módszertan címmel őszi szakmai napot tartottak.

Balla Tibor

Fotó: LI

A Digitális Oktatási Stratégia értelmében valamennyi köznevelési intézményben biztosítani kell a megfelelő internetes sávszélességet, illetve az osztálytermeket és a közösségi tereket lefedő központilag menedzselt wifiszolgáltatást. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára tegnap sajtótájékoztatón ismertette a Diákháló Program keretében létrejött legújabb fejlesztéseket. Az infrastruktúra korszerűsítések eredményeként szupergyors internet és biztonságos vezeték nélküli hálózat épült ki az állami fenntartású vidéki iskolákban, így a gimnáziumban is.

Kratzmajer Zoltán, Solymár Károly Balázs és Gombos István a tájékoztatón
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Solymár Károly Balázs elmondta, a korábbi lassú internet sebességét megnövelték négyről ötszáz megabitre, amely minden helyiségben elérhető. Ez a beruházás 14,5 milliárd forintból valósult meg.

Kratzmajer Zoltán, a gimnázium igazgatója az internethálózat előnyeit ecsetelte a diákok és a tanárok életében.

Az önkormányzatot Gombos István alpolgármester képviselte, aki kijelentette, azért jelentős ez a fejlesztés, mert a fiatalok közösségi életében fontos szerepet játszik az internet. Az alpolgármester megköszönte a kormány támogatását.

Szücsné dr. Harkó Enikő nevelési igazgatóhelyettes

A Színes módszertan című szakmai napról Szücsné dr. Harkó Enikő, a Széchenyi gimnázium nevelési igazgatóhelyettese elmondta, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ őszi szakmai hetének keretében a gimnázium és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésében igyekeznek a környék iskoláinak átadni valamit a szakmai tapasztalatukból. Ennek szellemében egy reál és egy humán ágon tartottak módszertani előadásokat egymásnak és a környék középiskoláiban dolgozó pedagógusoknak.

 

Br. Bacsa-Bán Anetta, a DUE Tanárképző Központjának egyetemi docense elmondta, az egyetem alapvető érdeke, hogy jó kapcsolatot ápoljon a középiskolákkal, és az elméleti, szakmai tudást a gyakorlathoz csatlakoztassa a kompetenciák fejlesztésében. Cél, hogy olyan hallgatók kerüljenek az egyetemre, akik eredményesek lesznek ott.

Dr. Bacsa-Bán Anetta egyetemi docens is tartott előadást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában