Egy hónap van a kampányeszközök eltávolítására

2019.10.16. 11:30

Választások: lassan eltűnnek a plakátok

Az október 13-án lezajlott önkormányzati választásokra már csak a villanyoszlopokra aggatott plakátok emlékeztetnek. Harminc napon belül azonban már azoknak sem szabad kint lenniük.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A választási kampányidőszak augusztus 24-én kezdődött el és egészen a szavazás záró pillanatáig, azaz október 13-án este 19 óráig tartott.

A kampány során a jelöltek előzetes bejelentés és engedélykérés nélkül készíthették el hirdetményeiket, amiket az aktuális város különböző területein bizonyos kitételeknek megfelelve, de egyébként korlátozatlan számban helyezhettek ki. A választások lezárulta után azonban meghatározott idejük van a különböző pártoknak arra, hogy eltávolítsák a plakátjaikat.

Plakátok a belvárosban – 30 nap alatt kell leszedni azokat
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A 2013. évi XXXVI. törvény 144. paragrafusának 7. bekezdése értelmében „A plakátot az, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.” Ami az önkormányzati választásokat illeti, így a plakátok (beleértve minden választási falragaszt, feliratot, szórólapot, vetített képet vagy emblémát mérettől és hordozóanyagtól függetlenül) eltávolítási határideje 2019. november 13.

Városunk frissen felújított és egyben legforgalmasabb útján már a tegnapi nap folyamán megkezdték a fideszes plakátok összegyűjtését és vélhetően napokon belül eltűnik minden kampányeszköz Dunaújváros utcáiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában