Történelemidézés, könyvajánló, pódiumbeszélgetések és vaddisznópörkölt

2019.10.01. 19:00

Patrióták találkoztak Rácalmáson

Szeptember 27-én, pénteken 18 órakor kedves meghívásnak tettünk eleget a rácalmási Jankovich-kúriában. Egy férfi – egy nő címmel baráti beszélgetésen és könyvbemutatóval egybekötött patriótaesten vettünk részt.

Török Tímea

Pálinkás István, a Fidesz rácalmási szervezetének elnöke és polgármesterjelöltje volt a házigazda, aki a rendezvény során moderátorként a meghívott vendégeket kérdezte munkájukról, a család szerepéről az életükben, valamint a nemzeti összetartozás fontosságáról.

Fontos társadalompolitikai témakörökről ejtettek szót a patrióta est előadói

A meghívott vendégek közül az egyetlen hölgy dr. Borvendég Zsuzsanna volt, aki történész, író, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatója, a Magyarságkutató Intézet munkatársa. A kádári Magyarország titkos élete címmel hamarosan megjelenő könyve kapcsán kérdezte őt a házigazda. Az író azt mutatja be új könyvében, hogy az egykori szocialista vállalatok vezetői milyen módszerekkel mentették külföldi offshore számlákra az államtól kimentett szinte hihetetlen nagyságrendű állami pénzeket. A könyv egyébként, olyan kutatható, tehát ilyen értelemben nyilvános, de konspirált módon lejegyzett belügyi iratokat dolgoz fel, amelyekből a töredék információk feldolgozása után nyilvánvalóan kiderül, milyen nemzetközi játszmákban vett részt a magyar titkosszolgálat, a hírszerzés a rendszerváltás előtt.

Pálinkás István a rácalmási Fidesz elnöke és polgármester jelölt és vendége Dr. Borvendég Zsuzsanna írónő
Fotók: Török Tímea

 

Az izgalmas történelemidézés és könyvajánló után a moderátor a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét kérdezte. Dr. Molnár Krisztián a család, a magyarság és a nemzeti keresztény identitás megőrzésének, ápolásának fontosságáról beszélt, kiemelve a magyarság Európában betöltött szerepét.

Majd dr. Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója bemutatta az általa vezetett intézmény struktúráját. Előadása alapján betekintést nyerhettünk a kutatóintézményben folyó munkába, valamint megtudhattuk, milyen kommunikációs eszközökkel teszik elérhetővé az eredményeiket, valamint az ismereteket valamennyi korosztály számára.

A moderátor és a vendégei

A Patrióta est lebilincselő előadásainak és kötetlen beszélgetések befejezése után a szervezők vacsorára – finom vaddisznópörkölt elfogyasztására – hívták meg a szép számmal megjelent hallgatóságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában