Gyakorlatilag bejártuk a falu közúthálózatát

2019.10.01. 12:00

Korhatár nélkül gyűjtöttük az eldobált szemetet

Jobb, ha el sem dobod! Ezzel az elnevezéssel indította újra a Magyar Közút az országos szemétgyűjtési akcióját, amelyhez a daruszentmiklósiak is csatlakoztak.

Balogh Tamás

A közös, korhatár nélküli önkéntes munkájuk sikeres szemétszüretet, és jelentős tanulságokat hozott minden résztvevő számára. Kicsik és nagyok, összefogva tették rendbe a településük közútjai melletti területeket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívása nagyon sok helyen talált meghallgatásra, ezért szerencsére országszerte láttak neki az elszomorító szemetelés nyomainak felszámolásához.

Az iskolások csapata a szemétszedés után
Fotó: Balogh Tamás

A helyi megmozdulásról Rauf Norbert polgármester tájékoztatott bennünket.

– Mi is csatlakoztunk, mert bennünket is elszomorít ez a viselkedési forma, aminek a nyomait a saját belterületünkön is el kell viselnünk. A terveink szerint húsz fővel álltunk volna neki a munkának, de nagy örömünkre a helyi iskola növendékei kilencven fővel csatlakoztak hozzánk. Hasznos és mindnyájunk részére tanulságos munkát végeztünk. Túl azon a jelentős segítségen, amit a gyerekek nyújtottak, a reményeink szerint egy életre szóló tanulság is lesz a számukra ez a délelőtt. Azt szeretnénk megtanítani nekik, ha ők már nem dobálnák el a szemetet sem a családi autózás, sem az iskolába járásuk, vagy a játszótéri programjaik során. A munkájuk végeztével egy kis gyümölcslével és csokoládéval ajándékoztuk meg őket. Ezzel is elismertük a segítségüket. Szerencsére sem az ők, sem a szüleik részéről nem kaptunk negatív visszajelzéseket erről a rövid tevékenységükről.

Út szélén gyűlt a zsákos hulladék

A nagy átmenő forgalmat elvezető szakaszokon jött össze legnagyobb mennyiségű szemét. Elszomorító, hogy sokan a zsákokba összegyűjtött hulladékot is az árkok partjára dobják ki.

A zsákokat, a védőkesztyűket, és a láthatósági mellényeket az akció kiírója biztosította a számunkra. Az összegyűjtött hetvenöt zsáknyi szemetet a társaság rendben elszállította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában