A határozatok ellen nem nyújtottak be fellebbezést

2019.10.18. 11:30

Jogerős az eredmény a mandátumokról

Ülést tartott Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága tegnap, október 17-én 17 órától.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Dr. Hanák Tamás, a bizottság elnökhelyettese köszöntötte az ülésen megjelenteket, dr. Varga Balázst, dr. Móricz Zoltánt, dr. Sürü Renátát, Gyenge Lajost, dr. Petánszki Lajost és dr. Molnár Attilát. Az elnökhelyettes tájékoztatta a megjelenteket, hogy az ülés feladata a 2019. október 13-ai általános helyi önkormányzati választás kompenzációs listás eredményének megállapításáról szóló döntés meghozatala. Dr. Hanák Tamás tájékoztatta a bizottságot, hogy a választás egyéni választókerületi eredményeiről október 14-én meghozott határozatok október 17-én 16 órakor jogerőre emelkedtek, tekintettel arra, hogy az említett határozatok ellen fellebbezést nem nyújtottak be.

Felvételünk a választási bizottság egyik korábbi ülésén készült
Fotó: Zsedrovits Enikő/archív

A bizottság ezután a kompenzációs lista eredményeinek megállapításáról tárgyalt. Megvizsgálták a vasárnapi választás – jogerőre emelkedett – egyéni választókerületi jegyzőkönyveit, az informatikai rendszer által rögzített adatokat és a bizottság saját számításait, mindezek alapján a grémium három igen szavazattal, ellenszavazat nélkül határozott, hogy Cserna Gábor (Fidesz–KDNP), Szepesi Attila (Fidesz–­KDNP), Gombos István (Fidesz–­KDNP) és Lőrinczi Konrád (Fidesz–KDNP) kompenzációs listáról mandátumot szerzett.

A tegnapi ülés határozatával végleges és jogerős a vasárnapi választás eredménye. Dunaújváros közgyűlésében tíz választókörzet és négy kompenzációs listás képviselő szerzett mandátumot.

A bizottság jegyzőkönyvei és határozatai a dunaujvaros.hu portálon megtalálhatók.

A közgyűlés összetétele

Polgármester Pintér Tamás

Képviselők: 1-es körzet Szántó Péter, 2-es körzet Utassy Éva, 3-as körzet Motyovszki Mátyás, 4-es körzet Barta Endre, 5-ös körzet Raduka Zsuzsanna, 6-os körzet Szabó Zsolt, 7-es körzet Mezei Zsolt, 8-as körzet dr. Székely Károly, 9-es körzet Tóth Kálmán, 10-es körzet Orosz Csaba (valamennyien a Rajta Újváros! jelöltjei). Kompenzációs listáról további négy tagja lesz a dunaújvárosi képviselő-testületnek: Cserna Gábor, Szepesi Attila, Gombos István, Lőrinczi Konrád (ők a Fidesz-KDNP jelöltjei).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában