állatok világnapja

2019.10.12. 10:00

Gyerekektől állatkáknak, szeretettel

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Eredeti elgondolás szerint az állatok világnapja miatt szerveztek gyűjtést a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai, ám a gyűjtést csak most pénteken fejezték be. Lászlóné Durecz Andrea azt mondta, az iskola számára fontos, hogy már kicsi koruktól fogva a jótékonyságra, az önzetlenségre, és persze az állatok szeretetére neveljék a tanulókat. Ez szemmel láthatóan sikerül is, hiszen a gyerekek annyi tápot, konzervet, fekhelyt, plédet gyűjtöttek kutyák, macskák, de még madarak számára is, hogy a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület önkéntesei két körben tudták csak elvinni azokat.

Illésné Székely Dóra a DÁV-tól és Lászlóné Durecz Andrea tanárnő az adományokkal
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Illésné Székely Dóra, a DÁV képviseletében elmondta, mindent szívesen fogadnak, ami a házi kedvencek tartásához és ápolásához szükséges. Az élelem mellett a póráz, a nyakörv fogyóeszköz, a mini- és a nagytestű állatok számára pedig nehezen találnak szájkosarat. Most telt házzal működnek, a kutyák zöme ideiglenes befogadóknál várja az álomgazdit. Az egyesület nagyon várja önkéntes ideiglenes gazdik jelentkezését, hogy még több állaton tudjanak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában