igazi lorántffyssá avatták a kilencedikeseket

2019.10.18. 08:00

A legjobb osztály vihette haza a vándorgólyát

Közel száz kilencedikes diák gólyaavatóját tartották szerdán délután a Lorántffy iskola tornatermében.

Balla Tibor

Fotó: LI

Közel száz kilencedikes diák gólyaavatóját tartották szerdán délután a Lorántffy iskola tornatermében.

Az avatót hagyományaikhoz hűen az előző tanév győztese, azaz a 2/10A osztály szervezte. A kilencedikesek először az osztályzászlójukat és az általuk készített gólyát mutatták be a zsűrinek, majd elmondták vagy elénekelték az alkalomra írt indulójukat. Minden osztály korábban kapott egy zenét, amelyre saját koreográfiát kellett készíteniük, a zsűri ezt a táncot értékelte.

A lisztfelhőben nem volt egyszerű átfújni a tojást
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Eddig még egyszerű dolguk volt a gólyáknak, de ezután jöttek az ügyességi feladatok. A szervezők valódi kihívások elé állították a fiatalokat. Látszólag egyszerű kvízkérdéseket kaptak a diákok, ám a válaszadás jogát úgy szerezhették meg, ha gyorsan a homlokukhoz csaptak egy nyers tojást. Sokszor beugratós kérdéssel kellett megküzdeniük. Nem volt egyszerű dolguk azoknak a fiataloknak sem, akik vállalták, hogy testápolóval bekent arccal egy tojást fújjanak át az ellenfél térfelére, ugyanis a feladat azzal volt nehezítve, hogy az asztalt vastagon leöntötték liszttel. Végül a kilencedikes diákok esküt tettek, majd megkapták az iskolai nyakkendőt, amely azt is jelzi ezentúl, hogy valódi lorántffys diákok lettek.

Az avató során a 9/2-es osztály bizonyult a legügyesebbnek, így egy tanéven át őrizhetik a vándorgólyát, megkapták a győztesnek járó 30 szeletes tortát, és övék a jövő évi gólyaavató szervezésének joga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában