Év Polgárőr Egyesülete

2019.10.21. 18:00

A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elismerése

A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kapta meg az Országos Polgárőr Szövetségtől.

duol.hu

Fotós: Sebestyen Jeno

Fotós: Sebestyen Jeno

Az Országos Polgárőr Szövetség ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os hősök tiszteletére Budapesten az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában október 19-én. Az ünnepségen beszédet mondott Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, aki elismerte, hogy a polgárőröknek komoly szerepük van a biztonság, ezen belül a közbiztonság megteremtésében.

Az Országos Polgárőr Szövetség évente megrendezett, kiemelt rendezvénye alkalmából elismeréseket adott át a 2019-es évben kiemelkedő munkát végzett személyeknek és egyesületeknek. A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kapta meg az országos szövetségtől.

A díjat Hegedüs László elnök és Gráczer Zoltán elnökhelyettes vette át
Fotó:amatőr

Hegedüs László a következőket mondta az elismeréssel kapcsolatban:

- Egyesületünk 25 éve alatt mindig olyan kollégákkal dolgoztunk, akik szívvel-lélekkel végzik a feladatukat. A területünkön, Újtelepen mára már megszűntek a lakásbetörések a folyamatos járőrözéseknek és a SZEM programnak köszönhetően. A Szomszédok Egymásért Mozgalom azért jött létre, hogy az illetéktelen személyekkel szemben védelmet nyújtson a lakóközösségnek. A szomszédok figyelik a szokatlan mozgásokat, autókat, házalókat és jelentik nekünk, mi pedig a rendőrséggel közösen, kéz a kézben dolgozunk a lakók biztonsága érdekében. 2014-ben 22 házba törtek be Újtelepen. A Városvédők Újtelepért Egyesület felkérésére az év második felében kezdtük meg a fokozott éjszakai jelenlétet. Ennek köszönhetően évről évre csökkent a betörések száma. A biztonság javítása érdekében 2018-ban az Országos Polgárőr Szövetségtől 250.000 forint támogatást kaptunk. Ezen összegből 817 db ablakriasztót vásároltunk. Elsősorban azoknak szereltük fel, akik támogatták a polgárőrség működését. Összesen 114 ingatlanban kerültek beüzemelésre, így javítva a közbiztonságot az Újtelepi házaknál.

Az Év Polgárőr Egyesülete díjat a dunaújvárosi szervezet kapta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában