földdel töltötték fel a Sellő szobor medencéjét

2019.09.03. 08:00

Visszaállítják az uszoda előtti szobor állapotát

Átvitt értelemben is nagy hullámokat keltett a közösségi médiában, amikor kiderült, a műszaki átadás alatt álló Fabó Éva Sportuszoda előtti szobor medencéjét földdel töltötték fel.

duol.hu

2019.09.02. Uszoda előtti sellő medencét földdel töltötték fel, visszaállítják majd Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A hírről értesült Cserna Gábor polgármester, aki közösségi oldalán így írt: „Magam is meglepődve vettem tudomásul, hogy virágfölddel telik meg az uszoda előtt a Sellő szobor medencéje. Utánanéztem a dolgoknak, s megállapítottam, bár nagyon jó szándékú, de roppant szerencsétlen megoldás volt földdel feltölteni a szobor medencéjét.

Cserna Gábor az eredeti állapot helyreállítása mellett a felújítás ügyében is intézkedett
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tények a következők. A szökőkút a KNYKK területén áll, azaz nem önkormányzati területen, így nem lehetett része az uszoda felújítási projektjének, hiszen más területén nem végezhetünk felújításokat. Más forrásból kell ennek rekonstrukcióját biztosítani. Már hosszú évek óta sokszor üzemen kívül állt, a gépészete használhatatlan állapotban volt. Az üres medencét pedig rendszeresen teledobálták mindenféle szeméttel. Ezért döntöttek úgy a szakemberek, hogy az átmeneti időszakban földdel töltik fel a területet, s virágokat ültetnek oda. Ez elég szerencsétlen megoldást okozott, amely méltatlan Cyránski Mária kiváló alkotáshoz is. Természetesen, ahogy értesültem erről, haladéktalanul rendelkeztem, hogy állítsák vissza az eredeti állapotokat.”

Majd később Cserna Gábor több felvetésre reagálva azt is közölte, időközben felvette a közlekedési vállalat illetékeseivel a kapcsolatot, és segítségüket kérte, legyenek partnerek a területükön lévő szobor felújításában, s erre határozott ígéretet is kapott. Valamint, ahogy jelezte, az induló külső medence beruházásához kapcsolódva a szükséges alapvezeték cseréjét megvalósítják.DH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában