25 éve írtuk

2019.09.17. 15:30

Táborállási tervek: értékes lakóövezet

 „Sokkal jobb, nagyobb szabadságfokot biztosító terve lesz Táborállásnak a most ismertetett, mint a jelenleg hatályban lévő.”

Körmendi Erzsébet

Egy nyugdíjas építész így jellemezte a lakossági fórumon megismert koncepciót huszonöt évvel ezelőtt. Lapelődünkben, a hírlapban jelent meg tudósítás 1994. szeptember 17-én a fórumról, amelynek bevezetőjeként Páli Zsuzsa, a város akkori főépítésze vázolta, hogy a lakossági észrevételekkel kiegészített tervet a bizottsági vélemények ismeretében a közgyűlés hagyja jóvá. Ezt követően készül el a következő évben a lakossággal egyeztette a Táborállásra vonatkozó szabályozási terv is. Ennek jóváhagyása után ott és akkor lehet Táborálláson családi ház építéséhez kezdeni, ahol és amikor rendelkezésre állnak az alapvető közművek (víz, villany, csatorna), hangsúlyozta a főépítész.

A tervező, Városy Péter azt emelte ki, hogy az új rendezési terv célja elősegíteni a terület értékes lakóövezetté alakítását, lehetőséget adni az egyéni döntésekre. A koncepció szerint 203 üdülő és 240 lakótelek kialakulásával számol a mai 409 telek helyén. A terület fő forgalmát lebonyolító utak szélességét 12, a többiét nyolc méterben határozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában