Minden adott volt az egész napos remek szórakozáshoz

2019.09.02. 07:00

Programokkal búcsúzott a nyártól a Béke városrész

Nyárbúcsúztató, őszköszöntő volt tegnap a Béke városrészben. A Március 15. téren harmadszor rendezték meg a városrészi napot.

Agárdy Csaba

2019.09.01. Békes városrészi nap Dunújváros Béke városrész Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Nevében volt csak nyárbúcsúztató az esemény, hiszen már kora dél­előtt nagy volt a hőség, és egész nap azt érzékelhettük, hogy bár szeptembert írunk, de az időjárás igencsak a legmelegebb nyári napokat idézi.

A Hantosi Táncegyüttes délelőtt nagyszerű előadással örvendeztette meg a városrészi napon a közönséget
Fotók: Zsedrovits Enikő

A szervezők olyan programot állítottak össze, amiben mindenki találhatott kedvére valót. A Wesley-DaCapo művészeti iskola tartotta az első bemutatót, majd a Hantosi Táncegyüttes műsorával hangolhattak a városrészi napra kilátogatók.

Az eseményen részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere, Sztankovics László, a Fidesz önkormányzati képviselője, továbbá Palkovics Katalin és Mészáros László a Fidesz két képviselőjelöltje.

A rendezvény „bohóca” lufi ból hajtogatott állatkákat

Cserna Gábor beszédében emlékeztetett arra, hogy 2017-ben Sztankovics László és Hingyi László (ő más elfoglaltsága miatt nem volt ott a tegnapi eseményen), a Fidesz képviselői álmodták meg a városrészi napot. Miért jött létre? – tette fel a költői kérdést a polgármester, majd azonnal meg is adta rá a választ.

– Dunaújváros egy fiatal település, amelynek a legfiatalabb városrésze a Béke, és kellett ide egy közösségformáló esemény, és – mint azt három év példája is bizonyítja – erre tökéletes a városrészi nap.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket

Cserna Gábor beszédében megemlítette a közelmúlt fejlesztéseit, amelyek a városrészt érintették, és hogy folytatódnak a beruházások, az Alkotás utcai orvosi rendelő felújításával, és egy fogorvosi rendelő létrehozásával.

Végezetül a polgármester jó szórakozást kívánt mindenkinek, a diákoknak pedig eredményes tanévet – ami ma el is kezdődik.

A jó szórakozáshoz pedig minden adott volt: ingyenesen használható légvár, körhinta, mesebusz, hogy csak néhány „alkalmatosságot” említsünk. Persze volt mit enni és inni, így a városrész lakóinak nem kellett korgó gyomorral szórakozniuk.

Ugyanis egész nap volt, ami leköthette a Március 15. térre kilátogatók figyelmét. Rövid összegzésként elmondhatjuk: remek buli volt a tegnapi, a Béke városrésziek kicsit szomorúan, de elbúcsúztatták a nyarat, és bizakodva megnyitották az őszi „szezont”, annak szellemében, hogy jövőre veletek, ugyanitt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában