Hajrá Dunaújváros!

2019.09.26. 18:00

Összeállt a kórházi focicsapat

A Magyar Kórházak VII. focitornáját rendezik meg 2019. szeptember 28-án szombaton a Szekszárdi Sportközpont Sportpályáján.

duol.hu

Nyár elején a Tolna Megyei Balassa János Kórház a Kórházak Országos Focitorna hagyományának megőrzése céljából 2019. szeptember végére meghirdette a Magyar Kórházak VII. Focitornáját. A valamikor népszerű sportesemény újbóli életre keltésén túl a programból ismét hagyományt szeretne teremteni. A sportesemény keretén belül az ország különböző kórházaiban aktívan dolgozó munkavállalók ismerkedhetnek meg, vagy találkozhatnak újból egymással egy kötetlen szórakozás keretében, írja a pantaleon.hu.

A Szekszárdi Kórház vezetőségének szándéka, az újból hagyományteremtés mellé állt dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója is, aki az esemény fővédnöke lett. Az ÁEEK mellett a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Rezidens Szövetség és Szekszárd Város Önkormányzata is támogatta a Tolna Megyei Balassa János Kórházat az esemény megszervezésében.

A már hetedik alkalommal megrendezett eseménynek eddig a Vasas pálya adott otthont 2011-től 2016-ig, az idei focitorna lesz az első, amit nem a fővárosban rendeztek. Két év kihagyás után a Tolna megyei megyeszékhely magára vállalta a szervező szerepét, és 2019-ben a Szekszárdi Sportközpont ad helyet az eseménynek. Az első két évben még Budapesti Kórházak Focitornája névvel futó esemény az évek során egyre népszerűbbé vált a kórházi dolgozók körében, 2016-ban már több mint negyven kórház vett részt a sporteseményen.

A csapatok maximum 10 játékost és két kísérőt nevezhettek, akik mindannyian a kórház aktív munkaviszonnyal rendelkező dolgozói közül kerülhettek ki. Nem indulhattak a tornán olyan játékosok, akik az NB I-ben, II-ben vagy III-ban, esetleg a megyei, vagy BLSZ, bajnokság I. vagy Futsal I. osztályaiban aktívan szerepelnek. A pályán egyszerre kétszer négy fő mezőnyjátékos és egy-egy kapus lehetett.

Az összesen 15 csapat nevezettjei között van kórházunk csapata is. A dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató által vezetett csapat négy orvosból, három műtőssegédből és három beteghordóból áll össze, valamint az orvosigazgató és egy beteghordó kísérőként segédkezik rendezvényen. A dunaújvárosi csapatösszetétel névsor szerint: Bence Zsolt, dr. Al Sheraji Mohamed, dr. Ghourab Muhammad, dr. Kiss Károly, dr. Tirczka Zoltán, Eller Richárd, Győrfi Richárd, Kertész Ferenc, Szigeti Balázs, Völcsei Szilveszter és a két kísérő dr. Jobbágy Lajos és Dénes Ferenc. Csapatkapitány: Győrfi Richárd lesz.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában