Ars Sacra

2019.09.12. 09:00

Nyitott templomok napja lesz szombaton

A helyi római katolikus közösség várja az érdeklődőket a dunaújvárosi Krisztus király templomba (II. János Pál pápa tér 1.) és az óvárosi Szentháromság templomba (Magyar u. 52.) szeptember 14-én, szombaton 14 és 18 óra között.

Körmendi Erzsébet

Fotó: archív

A látogatás során megismerhetik az érdeklődők a templomok művészeti alkotásait és közösségeit.

Az Ars Sacra Fesztivál nyitott templomok napja programsorozathoz csatlakozva megnyitják a templomokat szombaton. A Krisztus király templom programja Tágincevá Irén zongoratanárnő orgonajátékával kezdődik 14 órakor, majd Kallós Péter enyingi plébános nyitja meg a Mária-kiállítást. „Túsz voltam Csecsenföldön” címmel hallhatnak interjút dr. Oláh Istvánnal 15 órától. A Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye 16.30 órakor hallható, 18 órakor szentmise kezdődik. A nap során lesz vezetett toronytúra, teaház az altemplomban, játszópavilon a téren, kincskereső és „mered-e?” játék gyerekeknek.

Szentháromság templom is 14 órakor nyitja kapuit. 15.30 órától Tágincevá Irén zongoratanárnő orgonajátékát hallhatják, 17.30 órakor templomzárás vezetett rózsafüzér imával a nap folyamán összegyűjtött imaszándékokért.

Igény esetén a templomlátogatáshoz vezetést biztosítanak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában