szép jubileum

2019.09.15. 14:00

Huszonöt éves volt a városháza épülete

Huszonöt éves a városháza épülete. Az idő és a használat a valaha új falakat, berendezéseket megkoptatta, elavulttá tette.

Körmendi Erzsébet

Változtak az energiatakarékosság követelményei is az elmúlt negyedszázadban – írta meg lapelődünk, A hírlap 25 évvel ezelőtt, 1994. szeptember 7-én megjelent számában. A folytatásban pedig beszámolt arról, hogy: „Mindezek miatt került sor a tízemeletes toronyépület és a múzeummal párhuzamos B szárny részleges felújítására.” A már előző évben elkezdett munka folytatódott 1994-ben a B szárny második emeleti irodáinak átfestésével és a célszerűség követelte átrendezésével. A soron következő feladat a polgármesteri iroda előtti folyosó (csak a folyosó) rendbetétele, amit a fogadónapokon várakozók eléggé „elhasználtak”. Eltávolították a homlokzat legfelső éléről a meglazult, ezért balesetveszélyes burkolatot, és kijavították, átfestették a toronyépület ablakait, elvégzik a szükségessé vált bádogosmunkákat. Ki kellett cserélni az épület villamos főkapcsolóját, takarékosabb üzeművé, programozhatóvá alakítják át a fűtésrendszert, s víztakarékos szerelvényeket helyeztek el az épület mosdóiban. 6,7 millió forintot költöttek az épületre – írtuk 25 évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában