Ideiglenesen új helyre költöznek az orvosi praxisok

2019.09.05. 07:00

Három városrész rendelői újulnak meg

Nagy léptékű felújítások kezdődtek meg Dunaújváros három városrészének orvosi rendelőiben a közelmúltban. Emiatt a praxisok ideiglenesen új helyre költöznek az átalakítási munkálatok idejére.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata három különböző városrészben lévő orvosi rendelő blokkok – összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan valamint a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek – infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A Váci Mihály utcában már nagyrészt megszépült a rendelő
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat által megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Alkotás utca 7., Derkovits utca 2–4. és a Váci Mihály utca 9–10.) található orvosi rendelők felújítása és fejlesztése. Ezeknek a blokkoknak az állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból már nem felelnek meg a XXI. századi korszerű igényeknek. Mind az ide járó betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan fogja befolyásolni a felújítás, fejlesztés.

A projektben megvalósítják mindhárom rendelőblokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztését, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátásban így megújul a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás (a felnőtt, illetve gyermekorvosi praxis), valamint a fogorvosi alapellátás is.

A Bercsényi utcában tegnap is folytak az előkészületek

A fejlesztések keretében megtörténik az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővül az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakítanak egy, az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiséget is.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mind a három városrészben működő orvosirendelő-blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztettek az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítették a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A Derkovits utcai rendelőegységben működő és a felújítás miatt elköltözött az 1-es számú gyermekháziorvosi körzet (orvos: dr. Ambrus Éva) 2019. szeptember 10. napjától, a 2-es számú gyermekháziorvosi körzet (orvos: dr. Kunszenti Márta) 2019. szeptember 5. napjától, a 3-as számú gyermekháziorvosi körzet (orvos: dr. Makkai Noémi) 2019. szeptember 5. napjától, a 12-es számú gyermekháziorvosi körzet (orvos: dr. Schmidt Beatrix) 2019. szeptember 10. napjától, a 11-es számú felnőtt háziorvosi körzet (orvos: dr. Esztergomi Klára) 2019. szeptember 10. napjától a Dunaújváros, Bercsényi M. utca 2. szám alatti épületben (volt Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium épülete), a földszinti helyiségekben rendel. A 16. számú fogászati körzet (orvos: dr. Adusz Mária) 2019. szeptember 9. napjától a Dunaújváros, Vasmű út 10. szám alatti rendelőintézetben, a fogászaton várja a betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában