Szent Mihály-napi programok a Városháza téren

2019.09.30. 14:00

Futás, koncertek és néptáncos találkozó

Itthon vagy! Dunaújvárosban mottóval Szent Mihály-napi programokat kínált a város lakóinak két napon át a főtéren.

Balla Tibor

2019.09.28. Fut a város Dunaújváros Városháza Tér Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Szombaton délelőtt az idén negyedik alkalommal megrendezett Fut a város programon új részvételi rekord született. Izsák Máté, az 5-ös számú választókerület képviselőjének startjelére közel 1200-an vágtak neki a kétféle hosszúságú távnak. Idén az önkormányzat, a Carissa Sportegyesület, a DLSZ, a Tourinform iroda, a MOLKER és a Dechatlon sportáruház mellett ezúttal sportegyesületek is, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, a Holler UNFC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DFVE, a Dunaferr DUE Dutrade FC, a Dunaújváros PASE, a Dunaferr SE, és a DSE Röplabda Akadémia is támogatták az eseményt.

A futás rajtját Izsák Máté képviselő indította el
Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kisebb, 1,5 kilométeres kört ovisoknak, iskolásoknak és családoknak ajánlották, amíg a 3 kilométeres távot aktív sportolók, edzettebbek számára. Megjutalmazták a legidősebb női és férfi futót, és a legfiatalabb indulókat is. Ajándékot kaptak a legnagyobb családok, valamint a legextrémebb személyek. Különdíjat kapott Lemes Krisztián parasportoló, valamint Juhász Tünde, aki nyolc hónapos terhesen futotta le a távot.

A gyerekek nagy elánnal indultak neki a rövidebb, az óvodák, sulik, családok számára ajánlott másfél kilométeres távnak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A vasárnap délután kiemelt eseménye a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, annak alapítványa és az MMK közös szervezésében zajló néptánctalálkozó volt. Idén olyan csoportokat hívtak meg, amelyek eddig még nem vettek részt ezen a rendezvényen, így a Vasas különböző csoportjai mellett fellépett a Mezőfalvi Néptáncegyüttes és a Salina Táncegyüttes Adonyból, így összességében egy közel 120 fős fellépőgárdával dicsekedhetnek a szervezők. No meg azzal, hogy ismét sikerült megtölteniük a teret érdeklődőkkel. Esténként koncertek zárták a műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában