együtt segítettek

2019.09.29. 19:00

Flash mob: nemes célért fogtak össze

A Duna Dog Center Kutyaiskola oktatói úgy döntöttek néhány nappal ezelőtt, hogy egy jótékonysági megmozdulással segítik a másfél éves, SMA 1-ben szenvedő kisfiú, Zente gyógyulását.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A 700 millió forintos kezelés költségeit – hihetetlen összefogás eredményeként – alig egy hét alatt összerakta az ország, Czibere Cecília és csapata azonban úgy döntött, a karitatív flashmobot mindenképpen megtartják.

A kutyaiskola kezdeményezéséhez csatlakozott több civil csoport is, így az Újvárosi Mancsok Kutyaiskola, a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub, a Szőrfodrász Kutyakozmetika dolgozói, a Mancs BARF bolt eladói és több jóakaró. Cecília azt mondta, ilyen mértékű kutyás összefogásra még nem volt példa a városban. A flash­mobot csütörtök este tartották a Városháza téren, az esemény kapcsán pedig két új célt tűztek ki.

Nemes célért fogott össze a kutyás közösség
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Zente helyett a daruszentmiklósi beteg tinédzser, Barabás Virág számára gyűjtöttek. A 16 éves lány teljesen egészségesen született, ám egy szénmonoxid-mérgezés miatt károsodott az agya beszéd- és mozgásközpontja. A felépüléséhez szükséges eszközök megvásárlásához a kutyás flashmob 55.000 forinttal járult hozzá, valamint 15000 Ft gyűlt össze egy zárt városi kutyafuttató létesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában