összeállítás

2019.09.02. 19:00

Ez történt a hétvégén

Összeválogattuk önöknek az elmúlt hétvége legérdekesebb cikkeit, íme:

duol.hu

Amikor az ember lassan jár, többet lát, mint ha rohanvást minden látnivalót fölnyársalna a szemével. Így van ez a piaci standok között is.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola minden félévkezdés előtt megszépül, hála a szülői munkaközösség, a tanárok és a diákok önkéntes munkájának. A tegnapi ökonapon a megszokott csapat mellett két önkormányzati képviselő és egy jelölt is besegített a munkába.

Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere állami kitüntetésben, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztben részesült az államalapítási ünnep alkalmából tartott ünnepségen.

Volánosok találkozója – többségük így nevezte az összejövetelt, ahová olyan nyugdíjasok jöttek, akik szép emlékeket gyűjtöttek az egykori 14. AKÖV, majd a hasonló sorszámú Volán Dunaújvárosi Igazgatóságának kollektívájában.

Hobbija a meteorológia, több időjárási modell alapján készíti előrejelzéseit.

Csuka Marcell mezőfalvi harmonikás koncerttel búcsúzott a hazai közönségtől a többéves orosz tanulmányai előtt. Öt évig a szentpétervári Rimszkij Korszakov Állami Konzervatórium diákja lesz!

A Szent Bertalan éjszakáján történt vérengzés, a XVI. századi vallásháborúk egyik legborzasztóbb eseménye volt, amely 1572. augusztus 24-ére virradó éjszakán volt Párizsban. A francia fővárosba összegyűlt hugenották (francia református vallású emberek) nagy részét, IX. Károly király beleegyezésével, egyszerűen lemészárolták.

A férfiröplabda első osztály nyári átigazolási időszakának talán legnagyobb meglepetése volt, hogy a Dunaferr SE gárdája leigazolta Mészáros Dömötört, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában