kézzelfogható eredmények

2019.09.06. 14:00

A Béke városrész képviselőjének nem térkép e táj...

Ahogy a Béke városrészi napon Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere is említette, ez a körzet városunk legfiatalabb része. És nemcsak ennek alapítása, hanem az itt lakók korfája miatt is.

Várkonyi Zsolt

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Sztankovics László ennek a területnek, a 8. számú választókörzetnek az önkormányzati képviselője, aki a következő ciklusban is folytatni szeretné a megkezdett munkát. A képviselő elmondta, hogy sok a teendő, de mára kézzelfogható eredményekről tud beszámolni.

A fiatal városrészben négy százalékkal nőtt a gyermekszületések aránya, ezt figyelembe véve a közgyűlés már korábban úgy döntött, hogy pályázati forrásból fejlesztik, bővítik a Makk Marci bölcsődét. Mint ismert, a Napsugár óvoda teljes felújítása az elmúlt évben fejeződött be. A Bóbita óvoda körüli járda pedig két ütemben újul meg, az első szakaszának munkálatai már meg is kezdődtek, a teljes szakaszt jövő tavasszal fejezik be.

A Béke városrészi Bóbita óvodát körülvevő járda két ütemben újul meg, most az első szakaszán dolgoznak
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Sztankovics László fontosnak tartja, hogy új játszóterek is létesülhessenek a gyerekeknek. Ugyanakkor a KRESZ-park egy kosárlabdapalánkkal és egy „felnőttjátszótérrel” bővül, és az egész területet két reflektorral is megvilágítják majd. A képviselő szólt a Béke I-ben áthelyezésre került szelektív hulladékgyűjtő szigetről, amelynek helyén még idén megkezdik 15 új parkolóhely kialakítását.

Sarkalatos pontjai a közbiztonságnak a térfigyelő kamerák, amelyek a lakosság igényeinek figyelembevételével lettek kihelyezve.

A lakók visszacsatolása szerint is sikeres volt a Béke városrészi családi nap, amelynek ezúttal is közösségteremtő ereje volt.

És bár pici, de annál fontosabb részei egy közösségi térnek a padok, amelyek közelébe hulladékgyűjtőket is elhelyeztek. Sztankovics László örömmel látja, hogy idősebbek és a fiatalok, családok is „birtokba vették” a padokat. Beszéltünk még a megújult orvosi rendelőkről, amelyeket hamarosan átadnak, és a folyamatosan megújuló járdákról is. A képviselő elmondta, hogy a jövőben is aktívan szeretné folytatni a megkezdett képviselői munkát.

 

Igazi megoldóemberként teszi a dolgát

Aki Sztankovics Lászlót ismeri, az pontosan tudja, a 8. számú választókörzet kormánypárti önkormányzati képviselőjének – hogy stílszerű legyünk – nem „térkép e táj”. Magam is sokat járok a Béke városrészben, ekkor számos alkalommal látom őt, ahogy az emberekkel beszélve, megismerve problémáikat igazi megoldóemberként teszi a dolgát. Kismotorjával, robogójával a terület hol az egyik, hol a másik részén tűnik fel. Talán nem sértődik meg – miért is tenné –, de olyan, mint egy örökmozgó. Jól ismeri az itt élők problémáit és az önkormányzat adta költségvetési keretek között „csontra” ki is használja a rendelkezésre álló lehetőségeket. És nemcsak egyszerűen képviselő, hanem született lokálpatrióta is, hiszen nem csupán a terület jelene, hanem a „fiatal múltja” és a jövője is érdekli. Legyen az járdaépítés, orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, térfigyelő kamera vagy szelektív hulladékgyűjtő sziget. Jól tudja, hogy nem lehet egyszerre minden témát megoldani, de folyamatosan ezen kell dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában