modern, szenzoros szobát alakítanak ki

2019.08.23. 11:30

Ismét az oktatást szolgálta a város kenyerének bevétele

Ismét lezárult egy időszak a Széchenyi Pékség, Dunaújváros MJV, és a Tourinform iroda együttműködésével létrejött Dunaújváros Kenyere programban.

Tóth Alexandra

20190822 Dunaújváros Dunaújváros kenyere adomány átadása Moravecz Attila Kissné Korsós Ágnes Cserna Gábor Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A tavaszi-nyári időszak bevételét a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye fordíthatja céljai megvalósítására. Tizenhárom év óta működik a Dunaújváros Kenyere program. A kezdeményezés országosan egyedülálló, hiszen városunk lakói a kenyér megvásárlásával egy-egy, előre meghatározott, nemes cél támogatásához járulnak hozzá. A programban a kezdetek óta a Széchenyi Pékség vesz részt.

Cserna Gábor átadja a vásárlók által befolyt összeget jelképező táblát
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A csütörtöki sajtótájékoztatón az önkormányzat képviseletében Cserna Gábor polgármester, valamint Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke vett részt. A polgármestertől megtudhattuk, az áprilistól június végéig összegyűlt összeg 427 650 forint volt, ez 8553 darab eladott kenyeret jelent. Cserna Gábor hangsúlyozta, ezt az összeget Dunaújváros önkormányzata saját forrásból félmillió forintra kerekíti, és köszönetét fejezte ki mind a vásárlók, mind a Széchenyi Pékség dolgozói és a sajtótájékoztatón is jelen levő gazdasági vezetője, Róka Sándor felé.

Kissné Korsós Ágnes a rövidesen megvalósuló terveket ismerteti

Az előző negyedévhez hasonlóan ismét a pedagógia támogatására fordítják a bevételt. Akkor a Petőfi Sándor Általános Iskola alapítványa kapta a hasonló mértékű pénzösszeget, amely az iskola konyhájának felújítását finanszírozta belőle. Most a Fe­jér Megyei Pedagógiai Szolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye gazdálkodhat a félmillió forintos kerettel. A sajtótájékoztatón Kissné Korsós Ágnes tagintézmény-vezető ismertette a beruházási céljaikat. Tervben van egy szenzoros szoba kialakítása, amely nagyban segítené a legkisebbek képességfejlesztését. Ők elsősorban még a különböző érzékeikre támaszkodnak a megismerés, tapasztalatszerzés területén, így olyan eszközökkel szerelik majd fel a szobát, amik ebben segítik, motiválják a kicsiket. A pedagógiai szakszolgálat egyaránt foglalkozik fejlesztéssel és tehetséggondozással is, a jelentős bevételt az igazgatónő az intézmény dolgozóinak szakmaisága elismerésének és munkájuk, sikerességük eredményeként könyvelte el. A szenzoros szoba egy modern megoldás, ami nagyban megkönnyíti a további munkát.

A plakátokra a következő támogatott, a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány nevét írják fel

A következő negyedévben a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Szonáta Zeneművészeti Alapítványának javára gyűlik majd a Dunaújváros Kenyerének árából származó bevétel. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumi elnöke megtiszteltetésnek tartotta a lehetőséget. Azt mondta, ők ezúttal az iskola nyugati oldali füves területének arculatát javítanák padokkal és egy nonfiguratív zenei témájú szoborral, ahová végzős növendékeik egy gravírozott lakatot helyeznének el búcsúzáskor. Az alapítvány tehetséggondozással foglalkozik, valamint támogatja hátrányos helyzetű, de tehetséges növendékeit is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában