összeállítás

2019.08.05. 19:00

Ez történt a hétvégén

Összeválogattuk önöknek az elmúlt hétvége legérdekesebb cikkeit, íme:

duol.hu

Csütörtökön adták át a Pannon Polgárőrség új irodáját a Technikum városrészben, ahol Iván László önkormányzati képviselő és Cserna Gábor polgármester a már elkészült és a tervezett fejlesztésekről, beruházásokról is egyeztetett – ezúttal az utcán, a városlakók bevonásával.

Idén sikerült harmadik alkalommal eljutnom a Művészetek Völgyébe, már elsőre is megállapítottam, hogy sajnálhatom, hogy csak 2017-ben látogattam el először a völgybe.

Mindig öröm és várakozás, amikor magyar csoport érkezik Tusványosra, és részt vesznek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egy-egy beszélgetésében – érdeklődésüknek megfelelően, szabadon.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum évek óta szervez felnőttképzéseket. E téren élen jár a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol hat OKJ-s képzés, felnőttoktatás folyik. Egyik legnépszerűbb a szakácsképzés, ezúttal az ő munkájukkal ismerkedünk.

Akár egy első vonalbeli popsztárt, úgy várták a rajongók, a követők és a kíváncsiskodók a nemrégiben rendezett nagykarácsonyi sportnapon.

Épül, szépül a Beszédes József Vízitúra Sportklub új csónakháza. Az előző épület tavaly vált tűz martalékává, ám a város összefogott.

Egy patak közelében, házikó alakba tett sziklák alatt, pont olyan helyen, ahol az ember a kincseket általában elképzeli, az ELTE régészei páratlan leleteket találtak, amelyek végre segíthetnek megfejteni, milyen célra használta az újkőkori ember a Baradla-barlangot.

A Svájci Gárda a világ egyik legismertebb katonai alakulata, talán csak a francia idegenlégió előzi meg ezen a téren, pedig a Svájci Gárda mindössze száztíz tagú, és csak a legritkább esetben harcol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában