ön is segíthet

2019.08.06. 07:00

A rászoruló gyerekeknek gyűjt tanszereket több szervezet

Bár a kormány fontos támogatást jelent az ingyenes tankönyvcsomagok biztosításával, a tavalyi évben nagyságrendileg 36 ezer forintba került az iskolakezdés egy átlagos család számára.

Tóth Alexandra

20190805 A dunaújvárosi Útkeresést Segítő Szolgálat tanszert gyűjt rászorulók részére Dunaújváros Fotón: Kiss Henriett családsegítő munkatárs Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlp DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A különböző segédszervezetek azoknak a családoknak a számára indítanak tanszergyűjtési akciót, akik alacsony jövedelmük vagy egyéb, szociálisan hátrányos helyzetük miatt nem tudják önerőből biztosítani az alapvető iskolai csomagot gyermekük, gyermekeik számára.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központjában már évek óta hagyomány a gyűjtés. Árgyelán Anikó családsegítő elmondása szerint már öt éve rendeznek gyűjtést, és bár a tavalyi nyár az épület költözése miatt kimaradt, a helyiek szerencsére tudják, hogy náluk jó helye lesz az adományoknak. Olyan új és alig használt tanszereket várnak tehát, amik hozzátartoznak az iskolai alapfelszereléshez, tehát írószereket, tolltartókat, iskolatáskát, füzeteket, rajz- és technikaeszközöket, de tornaruházatot vagy ünneplőruhát is átvesznek, ha azok megkímélt állapotban vannak.

Bármit szívesen fogadnak, amire a tanév során szükségük lehet a tanulóknak: tolltartó, füzet, ceruza, táska…
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Az adományokat az augusztus 27-i Játékfesztiválon adják át a részt vevő 160-180 főnek, legalábbis az utóbbi évek tapasztalata alapján ennyi résztvevővel számol a szolgálat. Az egész napos program során kézműves- és sportfoglalkozás, interaktív programok is várják a családokat, az adományok leadási határideje pedig ugyanezen nap reggele lesz.

Már eddig is szép számban hoztak be tanszereket civilek és kisebb-nagyobb cégek, vállalkozások egyaránt. Gyarmati András, a Kóró Virág, Ajándék, Papír-írószer és Játékbolt tulajdonosa például nagyker áron ajánl fel termékeket a gyerekeknek, a Hankook pedig 400 ezer forintos támogatással járult hozzá a tanévkezdési akcióhoz.

Nem csak adományosztás

A Játékfesztivál augusztus 27-én 9 és 12 óra között várja a rászoruló családokat a Bartók Béla utca 6/b szám alatt. A kreatív foglalkozás során ceruzatartót és szívószálvirágot készítenek, az ügyességi játékok közül pedig egyebek között az íjászatot, pingpongozást vagy a gólyalábazást próbálhatják ki a gyerekek.

A Klub hotelben is gyűjtenek

Adományaikat leadhatják a Klub hotelben is. Az országos méretű Re-formáló egyesület helyi fő önkéntese, Kokas Kinga kedden és csütörtökön, augusztus közepéig fogadja az iskolaszereket. Ők is a szerény körülmények között élő családok támogatását tűzték ki célul, a gyűjtés pedig eddig sikeres.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában