Figyelni kell

2019.07.17. 11:00

Pontosan jeleznek minden forgalmi változást

Gyalogosan és autóval egyaránt nagyon körültekintően kell közlekedni a belvárosban.

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Vasmű út és járda felújításán nagy erőkkel dolgozik a kivitelező. Minden fontos közlekedési tudnivalót útbaigazító- és terelőtáblák jeleznek. Így például a Kossuth Lajos utcában is nemrég kihelyezett tábla mutatja, hogy a Vasmű úti lezárások miatt a Kossuth utcából a Bartók téren át lehet megközelíteni a Babits utcát. A József Attila utca végén – mivel az is le van zárva – szintén egy újonnan kihelyezett tábla mutatja, hogy balra fordulva, a garázsok előtti szervizúton keresztül juthatunk el a Babitsba, jobbra pedig, szintén a garázssor előtt elhaladva érhetjük el az Ady Endre utcát.

Haladási irány a színháznál
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Vasmű út burkolatán, az új parkolóhelyek kialakításán, valamint a háztömbsorok előtti széles járda felújításán. A gyalogosan közlekedőknek is figyelmesen kell haladniuk, főleg a munkaterületek környékén. Az Építők útjától a Kossuth Lajos utca felé haladva a Babits sarkáig már feltörték a járda aszfaltburkolatát, a kordon mellett, a házsor tövében keskeny sávot hagyva a járókelőknek.

A Kossuth Lajos utca piac felőli végén jelzik a lezárást

A lezárások és terelések mindig az éppen aktuális munkákhoz igazodnak, ezért fordulhat elő, hogy ami egyik nap még nyitott útvonal, a másikban már forgalom elől elzárt terület. Mondunk egy példát. Három napja még át lehetett kelni a Vasmű úton a Spar kereszteződésben. Hétfőn reggel viszont már nem lehetett átmenni a József Attila utca felől haladva, kordonok és szalagkorlátok zárták el az utat, mert a szakemberek és munkagépek éppen azon a részen tevékenykedtek. Közlekedjenek nagyon óvatosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában