várják a felajánlásokat

2019.07.24. 12:00

Hogy könnyen induljon a tanév

Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén nyár végén is megrendezi hagyományos Játékfesztiválját, amelynek célja, hogy a rászoruló családok számára segítséget nyújtson a tanévkezdéshez.

Szabó Szabolcs

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Árgyelán Anikó családsegítő lapunknak az akcióról korábban elmondta:

– Az iskolakezdés mindenkinek megterhelő, így kérjük, aki tud segítsen nekünk, családjainknak ebben. Hagyományainkhoz híven az idei évben is tanszerakciót szervezünk a Játékfesztivál keretén belül, amelyre továbbra is várjuk a lakosság felajánlásait. Hatalmas támogatást jelentenek a rászoruló családoknak a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskák, iskolaszerek (füzetek, borítók, ceruzák, tollak, színesek, körző és vonalzó), tornaruhák és -cipők, játékok, valamint mesekönyvek. Kérünk mindenkit, hogy a felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat, Bartók Béla utca 6/b szám alatt található épületében adják le, nyitvatartási időben: hétfőn 8–16, szerdán 8–18, csütörtökön 8–16, pénteken 8–15.30 óra között. A felajánlásokat az augusztus végi Játékfesztiválon adjuk át a családoknak.

A tanulást segítő játékokat is várnak a szervezők
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Már bőven túl vagyunk a naptári nyár felén, így egyre több családnál elkezdődött a felkészülés a következő tanévre. E folyamatnak egyik fontos eleme a már meglévő tanszerek, tanuláshoz használt segédeszközök átválogatása, szelektálása. A még jó állapotban lévő holmikat tehát nem kell kidobni, hiszen van, ahol jó szolgálatot tehet még. A segítőkész felajánlóknak pusztán csak annyit kell tenniük, hogy beviszik az Útkereséshez. A szolgálat szakemberei itt korosztály szerint összegyűjtik majd a beérkezett taneszközöket, ruhákat. A nyárbúcsúztató-tanévkezdő Játékfesztiválon pedig majd ebből válogathatnak a fiatalok és szüleik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában