beismerő vallomást tett

2019.07.11. 08:30

Azért etette a vadakat, hogy elejtse azokat

Nem Dunaújváros, hanem Mór környékén történt, de elrettentő, szörnyű az eset.

DH-információ

Egy 69 éves móri férfi a családi háza mellett lévő akácos részen és a mögöttes vadászterületen, vadon élő állatok etetésére szolgáló szórót alakított ki, hogy ilyen módon a vadakat odacsalja, majd elejtse, olvasható a police.hu internetes oldalon. A rendőrségi portál szerint a vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi a vadakat morzsolt kukoricával, almával kecsegtette, és elfogásuk érdekében drót csúszóhurkokat helyezett el a térségben. A vadásztársaság területét ellenőrző hivatásos vadász januárban észlelte az illegális tevékenységet, és felszólította a férfit, hogy a jogszabályellenes magatartását fejezze be, a hurkokat távolítsa el. A lakó megígérte, hogy a tevékenységgel felhagy, ám a későbbi felülvizsgálatok alkalmával az ellenőr újabb hurkokat fedezett fel, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A móri nyomozók a 69 éves férfit orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában