Polgármesteri közlemény

2019.07.11. 15:05

Az önkormányzatnak fontos a munkavállalók érdekképviselete

Magyarország Kormányának támogatásával eddig sikerült a vasműben megőrizni a munkabékét, megmaradhatott a folyékony fázis, így a nyersvas- és acélgyártás.

duol.hu

Önkormányzatunknak továbbra is kiemelten fontos a vasmű munkavállalóinak érdekképviselete, ezért a szerdai napon személyesen egyeztettem Oláh István úrral, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnökével.

Ahogy korábban Mucsi Zoltán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke, úgy Oláh István is nehezményezte, hogy az orosz-ukrán-magyar menedzsment nem tekinti partnernek az érdekvédelmi szervezetek képviselőit, kevés eszköz áll rendelkezésükre, hogy a valós érdekképviselet megvalósulhasson a gyár falain belül. Egyetértettünk abban, hogy a dolgozók teljesen megérdemelt 2019. évi szabadságos bérének kifizetése nem lehet alku kérdése.

Városvezetőként és magánemberként is úgy gondolom, hogy amióta Pintér Tamás szövetségesei ’elkótyavetyélték’ a vasműt, azóta a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben kénytelenek dolgozni.

Felszólítom a vállalatcsoport orosz-ukrán-magyar menedzsmentjét, elsősorban a dolgozók érdekeit képviseljék, a vasműt korábban privatizáló politikai erőkkel szemben.

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában